Jirkov / Březenec – Osm stromů kolem rybníka v jirkovském Březenci prošlo výraznou úpravou. Pracovníci městské sociální firmy Onza větve v korunách vrb zkrátili až ke kmeni, mezi odborníky se se tato procedura nazývá řezem na hlavu, takzvaně na babku. V březnu se začne s pěstební péčí o zeleň ve městě, upravovat se bude také hrušňový sad u hřbitova.

babky

Z nově narostlého proutí bude skvělá pomlázka

K úpravě stromů přistoupili Jirkovští v rámci pravidelné péče o veřejnou zeleň. „Pro tento tvarovací řez jsou vhodné jen určité stromy, kromě vrb také lípy, platany, jírovce a další rody," říká referentka odboru majetku města Markéta Buchtová, která má na starosti životní prostředí a veřejnou zeleň. „Jedná se o tradiční ořez, který se dnes, na rozdíl od dob dřívějších, už tak často nepoužívá. Jeho nespornou výhodou jsou pěkné a kvalitní nově narostlé vrbové větvičky, pro výrobu pomlázek nebo košíků téměř dokonalé," dodává referentka městského úřadu Eva Dušková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru