Chomutovsko - Pravidelný krimi zápisníček aneb co přinesl uplynulý týden

vozidlapčr1Pondělí

Jirkov - Policejní komisař obvinil dva muže ve věku 23 let z ublížení na zdraví a výtržnictví. V září loňského roku napadli před barem v Jirkově poškozeného. Několikrát ho udeřili pěstí a srazili na zem. Po útoku musel muž vyhledat lékařské ošetření, lékař následně vystavil i pracovní neschopnost. Obvinění si oba převzali, v případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody v rozmezí šest měsíců až tři roky.

Úterý

Chomutov - Dopravní policisté vyšetřují nehodu vozidla Škoda Octavia. Řidič, muž ve věku 77 let z Chomutova, jel s vozidlem ve směru od I. mlýna směrem do města. Svůj život ohrozil tím, že se za jízdy řádně nepřipoutal bezpečnostním pásem. Na silnici pravděpodobně nezvládl řízení, vyjel mimo vozovku a čelně narazil do kmene vzrostlého stromu. Na místě provedená dechová zkouška potvrdila, že senior před jízdou požíval alkoholické nápoje. Přístroj naměřil 1,65 a 1,61 promile. Řidič utrpěl těžká zranění, na vozidle vznikla škoda za 50 tisíc korun. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí podezřelému v případě odsouzení peněžitý trest nebo až tříletý trest odnětí svobody.

Chomutov - Žena z okresního města naletěla podvodníkům, kteří ji připravili o peníze. Muže ve věku 22 a 26 let požádala, aby z účtu vybrali peníze a ty použili na sázení. Souhlasila s výběrem hotovosti ve výši 500 korun. Oba muži kartu převzali, ale provedli další výběr bez souhlasu majitelky ve výši 9496 korun. Získané peníze také použili na sázení. Po zjištění uvedené skutečnosti se žena obrátila na policii a jednání oznámila. V případ odsouzení hrozí oběma až dvouletý trest odnětí svobody.

Klášterec nad Ohří - 44letý muž z Klášterce nad Ohří je podezřelý z krádeže. V bytě kde bydlí, v Budovatelské ulici, odebírá od května 2012 elektrickou energii, za kterou ovšem řádně neplatí. Rozvodným závodům tak způsobil škodu za téměř 49 tisíc korun. Případ vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.

Středa

Jirkov - Pozvání do jirkovského bytu v ulici Tkalcovská využil 33letý muž z Klášterce nad Ohří ke krádeži. V době, kdy poškozená usnula, sebral ze stolu v kuchyni mobilní telefon a z obývací stěny osm šperků ze žlutého kovu. Aniž by se žena vzbudila, byt opustil a za sebou zanechal škodu ve výši 3100 korun. Jirkovští policisté zjistili, že to není jeho první porušení zákona. Za krádeže byl odsouzen k nepodmíněnému trestu již v roce 2011.

Čtvrtek

Chomutov - Až na dva roky ve vězení může v případě odsouzení skončit 35letý muž z Chomutova. Chomutovští kriminalisté vyšetřují jeho jednání, kterého se měl dopustit v loňském roce. Neoprávněně totiž čerpal rodičovský příspěvek a přídavky na dítě v době, kdy se o svého potomka řádně nestaral a umístil ho do dětského domova. Na dávkách vyčerpal 8600 korun.

Jirkov - 19letý mladík z Jirkova se dopustil podvodného jednání. Vydával se za někoho jiného a na internetových portálech nabízel k prodeji herní konzoly. Dva zájemci mu z uvedeného důvodu zaslali na účet celkem 6300 korun, ale zboží se nedočkali. Od té doby s nimi podezřelý nekomunikuje. Za podvod může skončit až na dva roky ve vězení.

Pátek

Kadaň - Obvinění z nebezpečného pronásledování si převzal od kriminalistů 33letý muž z Chomutovska. Od té doby, kdy došlo k rozpadu jejich manželství, manželku neustále obtěžuje zasíláním SMS zpráv. Vulgárně ženu uráží, vyhrožuje ublížením na zdraví a to v poškozené vyvolalo obavu nejen o svůj život, ale i o život a zdraví dětí. Obrátila se na policii kadaňskou policii a podala oznámení. V případě odsouzení hrozí obviněnému až roční pobyt za mřížemi.

Víkend

Jirkov - Výtržnictví vyšetřují jirkovští policisté. Na autobusové zastávce ve Dvořákově ulici se v pátek ve večerních hodinách poprali dva muži ve věku 18 a 21 let. Nejdříve se pohádali, pak došlo i na rány. Mladší z dvojice se udeřil do hlavy a způsobil si zranění, které musel ošetřit lékař. Co bylo příčinou incidentu, vyšetřují policisté.

Chomutov - Na parkovišti před chomutovským marketem došlo ke kolizi mezi vozidlo Citroen Saxo a Fiat Croma. 42letý řidič neodhadl boční odstup od Fiatu a došlo ke střetu. Řidič z vozidla nejdříve odešel do marketu a pak odcházel po ulici Blatenská, kde byl zadržen hlídkou policie. Provedená dechová zkouška byla pozitivní. Muž nadýchal 2,49 2,58 promile. Přiznal, že požil tři alkoholická piva tři panáky vodky. Na vozidlech vznikla škoda ve výši 25 tisíc korun, zraněn nebyl nikdo. Muž navíc nemohl předložit ke kontrole řidičský průkaz, osvědčení o registraci vozidla ani zelenou kartu od vozidla. Podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky si muž převzal.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru