Chomutovsko – Pravidelný krimi deníček aneb co přinesl uplynulý týden...

policistaPondělí

Kadaň - Výtržnictví v kadaňském marketu vyšetřují kriminalisté z místního obvodního oddělení. 21letý muž sebral z prodejního regálu sedm kusů čokolád v hodnotě 420 korun. Se sladkostmi prošel pokladnou bez zaplacení. Při následném zadržení ještě stihl napadnout pokladního, který mu chtěl zabránit v útěku. Kromě obvinění z krádeže na něj čeká i obvinění z výtržnictví.

Úterý

Chomutov - Obvinění z krádeže si převzala 37letá cizinka, žijící na sídlišti Kamenná v Chomutově. Bez řádného připojení elektroměru odebírala elektřinu, za kterou ovšem neplatila. Od září do listopadu loňského roku způsobila rozvodným závodům škodu za téměř 9500 korun.

Jirkov - V Jirkově kontrolovali muži zákona projíždějící vozidlo Citroen Xsara. Jeho řidič, 31letý muž se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. Provedený test na zjištění návykových látek však byla pozitivní. Kromě toho policisté zjistili, že má vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel. Zákaz vydal Okresní soud Chomutov a skončí až v červnu příští rok. Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí podezřelému až tři roky ve vězení.

Středa

Chomutov – Podivné jednání 30letého Chomutováka vyšetřují policisté. Při cestě ze zimního stadionu napadl v ulici Tomáše ze Štítného poškozeného, se kterým byl předtím na hokejovém utkání. Požadoval po něm navrácení peněz. Vyhrožoval, několikrát ho udeřil pěstí, prohledal mu kapsy a chtěl vidět i obsah batohu. To už ale napadený na nic nečekal a z místa utekl do blízkého baru. Útočník ho doběhl a opět požadoval vrácení peněz. Na místě zasahovala hlídka policistů, kteří násilníka zadrželi. Jeho jednání vyhodnotili jako loupež, obvinění z trestného činu si již převzal.

Klášterec nad Ohří - Během měsíce ledna letošního roku vnikl 31letý muž na koupaliště v Klášterci nad Ohří. V areálu se vloupal do strojovny a sebral několik desítek metrů měděného kabelu. Pak ještě vnikl do skladu, kde sebral trubky a červenou barvu. Za sebou zanechal celkovou škodu ve výši 18 tisíc korun. Muž je podezřelý z krádeže, kterou vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.

Čtvrtek

Klášterec nad Ohří - 15letá dívka z Ústí nad Labem je podezřelá z krádeže. Při návštěvě v bytě své babičky v Klášterci nad Ohří jí totožni připravila o peníze. Využila chvilkové nepozornosti starší ženy a ze skříňky v obývacím pokoji jí sebrala peněženku s hotovostí ve výši 6 tisíc korun. Když poškozená na krádež přišla, obrátila se na místní oddělení policie a jednání vnučky oznámila.

Jirkov - Jirkovští policisté zasahovali v ulici Ervěnická. V jednom z bytů rušili ostatní nájemníky ve spánku 38letý muž a jeho 34letá partnerka. Hlasitě se hádali a nereagovali ani na výzvu hlídky, aby své jednání ukončili. Byli proto zadrženi a převezeni na místní oddělení policie. Provedená dechová zkouška byla pozitivní,
u muže přístroj naměřil 2,77 a u ženy 2,30 promile. Jejich jednání policisté vyhodnotili jako přestupek.

Pátek

Jirkov - Chomutovští kriminalisté obvinili 20letého Jirkováka z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Nejméně od října loňského roku neoprávněně prodával náhodným zájemcům zakázanou látku marihuanu, za kterou dostal nejméně 3500 korun. Někteří zájemci za drogu platili, jiní ji dostali zdarma. Obvinění si muž převzal, vyšetřování nadále pokračuje.

Víkend

Chomutov - Až rok ve vězení hrozí v případě odsouzení 35letému muži z okresního města. Neunesl rozchod s přítelkyní a ženu neustále pronásleduje. Vytrvale jí píše výhrůžné SMS zprávy, volá na telefonní číslo a kontaktuje ji v místě bydliště. Jelikož žena má obavu o své zdraví, obrátila se na policii a vše oznámila.

Jirkov / Radenov - Vloupání do rekreačního objektu vyšetřují policisté v Jirkově. Po příjezdu majitele na chatu v obci Radenov zjistil, že neznámý zloděj vnikl do objektu a zde zdi sebral dřevěnou skříňku na dýmky a deset kusů porcelánových dýmek. Kromě toho se zloděj snažil vniknout do stodoly, tam se však nedostal. I tak se škoda vyšplhala na 20 tisíc korun. Skutek policisté vyšetřují jako krádež a porušování domovní svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru