Chomutov – Zástupci Podkrušnohorského zooparku navštívili počátkem roku centrum ochrany přírody Naturschutzzentrum Erzgebirge. Cílem setkání byla pracovní schůzka, zaměřená na společný přeshraniční projekt s názvem „NATURA 2000 v pohraniční Krušných hor / Erzgebirge". V rámci projektu vybudují oba partneři na jaře letošního roku interaktivní naučné stezky, které návštěvníkům přiblíží vzácné rostlinné a živočišné druhy, vyskytující se na obou stranách Krušných hor.

chovatelhora

Probíhají první workshopy

Naturschutzzentrum Erzgebirge se věnuje ekologické výchově, péči o krajinu a vzdělávání mládeže. Připravuje zajímavé aktivity pro děti i dospělé. Jeden z workshopů byl zaměřen na výrobu ptačích budek. Některé z nich byly umístěny v okolí Naturschutzzentra, část pak přijde do areálu zooparku. „Nabídku jsem od ředitelky Centra ochrany přírody paní Claudie Pommer ráda přijala. Ptačí budky jsme již v zooparku začali instalovat," uvádí ředitelka zooparku Iveta Rabasová.

„Každý pták potřebuje jinou budku"

Instalace ptačích budek se ujal chovatel Petr Hora. „Při umísťování je potřeba brát v úvahu, pro který druh je budka určena. Každý pták totiž osídluje budky jinak umístěné. Vhodná je také orientace vletového otvoru na východ a naklonění budky dopředu, aby do ní otvorem nezatékalo. A protože je žádoucí budky pravidelně čistit, vybírám místa nejen vhodná pro ptáky, ale i dobře přístupná," vysvětluje chovatel.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru