Chomutovsko – Tři miminka v Kadani, jedno v Chomutově. První trojice novorozeňátek byli klučíci, první holčička se narodila až dnes ve 14.40 odpoledne. Paradoxně, pomyslné prvenství na Chomutovsku drží malý Adam Zít z Ústí nad Labem.

„Loni jsme na Kadaňáčka čekali do Tří králů"

Zatímco v Chomutově již svého nového občánka mají, v Kadani ještě stále čekají. A to i přesto, že se tady v novém roce narodila již tři miminka. „Loni jsme na prvního Kadaňáčka čekali až do Tří králů, letos to vypadá stejně," usmívá se primář kadaňské porodnice Aleš Padrta a jedním dechem dodává, „ono je to ale úplně jedno, důležité je, že všechny tři nově narozená miminka jsou zdravá a v pořádku."

Adam

A v jakém sledu se tedy malincí nováčkové „scházeli"? Na první miminko narozené na Chomutovsku se čekalo dvanáct hodin od včerejší půlnoci. Ve 12.05 přichází v Kadani na svět Adam Zít, 50 cm, 2,95 kg. „Bylo to docela dlouhé. Adámek si to nechal až na pravé poledne pěkně k obědu," září šťastná maminka Lenka, aby se vzápětí podivila, „vážně jsme první v regionu? Tak to bude mít do budoucna krom hezkého rodného čísla také milou vzpomínku."

Honzík

Kadaňské porodnici patří i „stříbro", dnes ráno tady spatřil poprvé světlo světa malý Honzík z Klášterce nad Ohří. Míry, 49 cm; 2,81 kg.

Marek

Ve 12.43 už přichází ke slovu Chomutov. V místní nemocnici se narodil Mareček a je to kluk, jako buk. Váží 3,40 kg a měří 50 cm.

Klaudie

Jak již bylo řečeno, na první holčičku zbyla až bramborová medaile. Malá slečna Klaudie (3,050 kg, 48 cm) se narodila před pár hodinami, přesně ve 14.40 hodin a je až z daleké Staré Ĺubovni na Slovensku, kdy rodiče pobývají v současné době u příbuzných v Klášterci nad Ohří.

Všem včerejším a dnešním narozeným miminkům přejeme šťastný a dlouhý život a ať se jim tady u nás na světě líbí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru