Chomutov – Šedesát minut převahy, poměr střel 37/18, Piráti přesto zůstali bez bodů. Pražský tým si mnoho šancí nevypracoval, Chomutovští dokonce poprvé v baráži ustáli i hru v oslabení, o výsledku nakonec rozhodlo nenápadné nahození z téměř nulového úhlu, po kterém se puk odrazil od betonu gólmana do branky. Ani přes porážku se ale družina Břetislava Kopřivy nemá za co stydět, odvedla dobrou práci a až na pár okamžiků byla po celou dobu lepším týmem. Hraje se ovšem na góly a Dominik Furch byl tentokrát absolutně bezchybný.

slavia44

Piráti Chomutov – HC Slavia Praha 0:2

Zazlívat něco domácímu týmu nelze, téměř vyprodaná hala byla svědky toho, jak moc Piráti chtějí. „Atmosféra byla suprová. Myslím si, že diváci viděli, že jsme do utkání dali všechno, a že jsme lepší. Bohužel nám to nelepilo a tím víc nás povzbuzovali. Mrzí mě, že jsme to nezvládli," řekl po utkání zklamaný Pirát Antonín Dušek. Nehledal výmluvy. „Asi něco děláme špatně. Dominik je určitě výborný gólman, z takového množství střel by se ale něco mělo ujmout (přes sedmdesát střel ve dvou utkáních – pozn. redakce)," přemýšlí útočník s číslem 43.

Obdobně to vidí i další z forvardů Marek Hovorka: „Určitě jsme si nezasloužili prohrát. Myslím si, že jsme byli celý zápas lepší. Oni neměli souvislejší tlak, jen když měli za sebou jdoucí přesilovky. Bylo to dobývání jedné brány. Dobře jim zachytal gólman. My jsme dostali první nešťastný gól (druhý byl do prázdné brány při power play), Slavie ho dala se štěstím a poté už jen bránila."

Bodová ztráta určitě hodně mrzí, není ale zatím radikální. Hokejisté před sebou mají ještě dalších sedm utkání, ve hře je stále jednadvacet bodů. Chomutov i přes včerejší prohru zůstává se sedmi bodíky druhý v barážové tabulce, na vedoucí Slavii ztrácí čtyři body. Stejně s ním má Olomouc, Budějovice nasbíraly bodů pět.

Kdy příště

Další dvě utkání sehrají Piráti venku, již zítra nastoupí v 17 hodin proti Olomouci, v úterý je pak čeká potřetí v baráži Slavia (18.00 hodin).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru