Chomutov – Souboj šestého s druhým, tedy Chomutova a Kolína, sliboval urputný a zajímavý boj o důležité body. Chomutovští měli navíc svému soupeři co oplácet, poslední vzájemný zápas prohráli na jeho hřišti 2:0. Dnešní odveta vyšla dokonale. Domácí drželi od počátku otěže utkání na svých kopačkách a zaslouženě brali všechny tři body.

cvkolin223titul

Tlak od první minuty

Byť se na první gól čekalo až do čtyřicáté minuty, nuda to do té doby rozhodně nebyla. Chomutov se od prvních vteřin zápasu prezentoval útočnou hrou. V šesté minutě měl na noze první gólovku Radek Szmek, který hlavou těsně minul branku Davida Čižinského. Ten stejný hráč pak v minutě osmnácté trefil pouze tyč, o čtyři minuty později na brankáře nevyzrál ani Tomáš Česlák.

Do poločasu vedení o dva góly

Radek Szmek se ale nakonec přece jen dočkal. Ve zmíněné čtyřicáté minutě k němu přes Aldina Čajiče doputovala dlouhá přihrávka Martina Hrušky a Szmek ukázkovým lobem přehazuje Čižinského (1:0). Vyvinutý tlak domácí korunovali o pět minut později, Čajič se obratně prosmýkl mezi dvěma kolínskými obránci a tváří v tvář brankáři nezaváhal (2:0).

Zápas uzavřel střídající Tafat

Obraz hry se nezměnil ani ve druhé půli. Hosté z Kolína sice na tempu trochu přidali, k žádnému vážnějšímu ohrožení domácí svatyně se ale nedostali. To měli naopak opět domácí, Čižinský ale tentokrát při šancích Hoška, Čajiče a Szmeka svůj tým podržel. V závěrečných minutách vrhli Kolínští všechny síly do útoku, z jejich urputné snahy ale těžil Chomutov. Rychlá protiakce po ose Klimeš, Hyneš a zakončující Libor Tafat znamenala definitivní uzavření zápasového účtu (3:0).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru