Chomutov / Kadaň – Pro chomutovské hokejisty šlo o poslední „přípravné" utkání před středeční baráží, v Kadani se zase loučili s domácími fanoušky. Ani jednomu z týmů se ale nedařilo tak, jak by si hráči, trenéři a fandové představovali. Piráti podlehli na litvínovském stadionu místní Vervě 3:2, jednogólovým rozdílem (1:2) prohráli nad Motorem České Budějovice také hokejisté Kadaně.

piratilitvinov243

Chomutov dvakrát dorovnával

Pro výběr Jaroslava Becka nezačal zápas šťastně, od jedenácté minuty doháněl gól Viktora Hübla (1:0). Na trefu chomutovského odchovance odpověděl minutu a půl před koncem první třetiny Nikola Gajovský, který bekhendem mezi betony Patrika Nechvátala srovnal stav na 1:1.

O další branku a opětovné vedení pro své mužstvo se postaral v čase 23:53 černožlutý Filip Pavlík. Jeho střela z mezikruží měnila skóre na 2:1. Ani tentokrát ovšem Piráti nesložili zbraně a už o čtyři minuty později přidal druhý chomutovský úspěch Luboš Bartečko (2:2).

Rozhodující zásah přišel sedm a půl minuty před koncem zápasu. Jakub Černý našel přihrávkou z brankové čáry Petera Jánského a ten neomylně upravil konečný stav zápasu na 3:2.

„V sezoně jsme byli špatní, špatní a místy až ostudní"

Na posezonní bilancování bude času ještě dost, chomutovský střelec David Hruška již přesto něco málo na stránkách klubu naznačil. „Sezóna byla opravdu špatná celou dobu. Ani bych neřekl, že jsme měli nějaký světlejší moment. Byli jsme špatní, špatní a místy až ostudní. Teď naše výkony můžeme trošku napravit povedenou baráží a udržením extraligy," míní snajpr.

V Kadani se hrálo poslední domácí utkání

Za ne zrovna podařenou (i když zdaleka ne tak, jako v Chomutově), lze považovat také hokejový rok v Kadani. Barážová hrozba (směrem dolů) spadla z hokejistů teprve minulou středu, kdy si hráči na ledě Berouna zajistili definitivní prvoligovou účast i pro příští ročník. V neděli hráli Kadaňští poslední letošní domácí zápas (myšleno právě uplynulé sezony) a proti budějovickému Motoru to mohla být tak trochu exhibice.

Lehko se ale řekne a hůře udělá, zvláště když Budějovice potřebovaly pro svoji záchranu získat alespoň jeden bod. A podle toho také zápas vypadal. Hosté z jihu Čech se ujali vedení zásluhou Davida Kuchejdy již v šesté minutě první třetiny (0:1) a ten stejný hráč pak v minutě čtyřicáté navýšil stav na 0:2. Kadaňská miniodpověď a zároveň poslední trefa utkání přišla v minutě jednapadesáté. Puk po střele Romana Chlouby propadl mezi betony brankáře Halmošiho a ten si ho nešťastně dokopl za svá záda (1:2).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru