Bruslení na Altmarktu. Svařené víno i něco dobrého na zub. Foto: drazdany.info / Bergmann eventgastronomie
Bruslení na Altmarktu. Svařené víno i něco dobrého na zub. Foto: drazdany.info / Bergmann eventgastronomie
Výlety

Drážďany - Ani ne měsíc po skončení vánočního trhu Štrýclmarkt se na drážďanském náměstí Altmarkt objeví WINTERZAUBER, aneb další příležitost k posezení u svařeného vína i jiným zimním radovánkám.

Od 20. ledna do 5. března 2017 tu vyroste bruslařská dráha, obří skluzavka, lední dráha na metanou, větrný mlýn s restaurací, dřevěné sruby s nápoji a občerstvením. V areálu se dá strávit celý den. Vedle sportovního vyžití, se tu ve vyhřátých srubech vaří a servírují tradiční saská jídla. Na místě bude o víkendech a ve vybraných dnech, například na Valentýna nebo během masopustu i zábavní program. Do areálu na Altmarktu je vstup zdarma. V restauracích je k dispozici zhruba 90 míst k sezení.

Bruslení

U bruslařské dráhy s lední plochou 15 x 40 metrů si návštěvníci mohou zapůjčit brusle za 3 eura. Cena za 90 minut bruslení je 3,50 € pro dospělé a 2,50 € pro děti. Po každých 90 minutách bruslení následuje vždy 30 minutová přestávka na úpravu ledu. Bruslit se bude od 10 dopoledne, kdy je dráha zpravidla rezervována pro školní třídy a školky. Bruslení pro veřejnost začíná zhruba od 12 hodin a trvá až do 22 hodin večer. Zapůjčení opory tzv. »pinquin« pro začínající bruslaře a bruslařky přijde na 5 €. V sobotu a v neděli dopoledne probíhá výuka bruslení pro děti pod vedením zkušených trenérů.

Metaná (lidová obdoba sportovní disciplíny curling)

Soutěže v metané (sport podobný curlingu) se budou pořádat na lední dráze o velikosti 20 x 5 metrů. Dráhu na metanou je nutné předem rezervovat.

Bobová skluzavka

Třetí hlavní atrakcí bude bobová skluzavka 36 x 6 metrů velká, která bude v provozu každý den od 10 do 22 hodin.

Občerstvení, restaurace ve srubech a posezení u tří velkých ohnišť

V areálu budou různé stánky s občerstvením, větrný mlýn s restaurací, dřevěné sruby, venkovní stoly a tři velká ohniště. Firmy si mohou objednat dárkové poukazy pro své zákazníky a zaměstnance. Připraven je rovněž bohatý zábavní program. Zahajovací ceremonie v pátek 20. ledna 2017 bude doplněna o hudební i zábavné vystoupení Achima Menzela, skupiny »Remmi & Demmi« za veselého doprovodu jeho veličenstva saského kurfiřta Augusta Silného. Pestrá je i únorová karnevalová oslava a nejen zamilovaným je určena valentýnská párty.

Ceny

VSTUP DO AREÁLU ZDARMA

CENA BRUSLENÍ: 90minutový interval bruslení 3,50 €/ 2,50 € | zapůjčení bruslí: 3 € | zapůjčení opory tzv. »pinquin« pro začínající bruslaře a bruslařky 5 € | CENA SKLUZAVKY: 1 jízda 1,5 € | 5 jízd 6 € | 10 jízd 10 €

Aktuální program na www.dresdner-winterzauber-2017.de/#programm (DE)

www.dresdner-winterzauber-2017.de (DE) | www.drazdany.info/winterzauber (CZ)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru