Krušné hory - Nový projekt Destinační agentury Krušné hory s názvem „Krušné horory" byl v těchto dnech aktuální spuštěn. Jedná se o ucelený okruh geokešingu po Krušných horách, ke kterému byly natočeny také krátké filmy s mrazivým příběhy mající spojení s daným místem.

Měděná panna. Příběh, který se k tomuto místu váže, je mrazivý i po několika staletích. Zdroj: krusnehorory.cz

„K projektu budou vydány také turistické pasy, do kterých budou turisté sbírat razítka a mohou s vyplněným pasem soutěžit o zajímavé ceny. Jejich distribuce na vybraná informační centra proběhne během prvního prázdninového týdne," řekla Kateřina Pourová z Destinační agentury Krušné hory.

Zážitkový okruh v Krušných horách a podhůří je připraven pro všechny, kteří mají rádi tajemná místa s příběhem, ze kterého trochu mrazí, rádi objevují nová zákoutí v českých krajinách a jsou také lovci kešek. S uceleným okruhem tajemných míst geokešingu v Krušných horách se mohou zájemci seznámit v krátkém filmu.

0307krusnehorory logoDeset krátkých sedmiminutových hraných filmů natočených na konkrétním místě v destinaci s tajemným, hrůzostrašným či strašidelným příběhem zavede turisty napříč celými Krušnými horami a podhůřím do historie a představí jim krásná a turisticky zajímavá místa. Komu nestačí se zapsat do logbooku v kešce, ale chtěl by na prázdninové dobrodružství v Krušných horách také další vzpomínku, může si v informačních centrech v Krušných horách vyzvednout zmiňovaný turistický pas Krušné horory.

Do pasu pak sbírat razítka uschovaná ve všech keškách okruhu Krušné horory a na konci prázdnin pas poslat na adresu Destinační agentury Krušné hory. Pasy jsou slosovatelné a vítěze čeká ocenění. Kromě razítek Krušných hororů mohou do turistického pasu sbírat také razítka ze soutěže Severní energetické o Uhelném safari. Výtěžek z turisticky velmi oblíbeného Uhelného safari letos věnovala Severní energetická turistům v Krušných horách a podpořila tak vznik Krušných hororů. Projekt bude pokračovat i v příštích letech například okruhem pro hendikepované kačery nebo extrémními keškami.

Více informací o projektu stejně jako všechny filmy i otázky do soutěže o Uhelné safari najdete na www.krusnehorory.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru