6 tipů, jak mít více místa v malé kuchyni
Foto: Unsplash.com
Zajímavosti

Zařídit si kuchyň podle svých představ znamená vytvořit prostor pro všední život takový, jaký skutečně je. Ať tak už s oblibou připravujete tříchodová menu, nebo dáváte přednost rychlým jednoduchým jídlům, čím více místa na vaření máte, tím lépe. Přečtěte si tipy, které vám pomohou získat více prostoru pro vaše kulinářské umění i v tom nejmenším kuchyňském koutku.

Vsaďte na praktické spotřebiče

Výběr těch správných spotřebičů je v malé kuchyni klíčový. V tomto případě nejde ani tak o kvalitu, jako spíše o velikost. Ideální volbou jsou malé rychlovarné konvice, minitrouby, které se vejdou i na kuchyňskou linku, nebo přenosné vařiče. Kuchyňská linka bez velkých spotřebičů navíc vypadá více elegantně a uspořádaně. Pokud často a rádi vaříte, investujte do multifunkčního kuchyňského robota, který bude při všem tom krájení, sekání a míchání vaší pravou rukou.

Pořiďte si pracovní plochu navíc

Sestává váš kuchyňský kout sotva z jedné pracovní desky i se dřezem? Kuchyňský servírovací vozík pro vás bude neocenitelným pomocníkem. Poskytne vám úložný prostor navíc, a hlavně pracovní plochu, kterou si umístíte přesně tam, kde ji potřebujete.

Tip: Servírovací vozíky, kuchyňské spotřebiče, úložné boxy – zkrátka vše, co potřebujete pro pohodlné vaření v malé kuchyni, pohodlně vyberete na jednom místě na FAVI.cz.

Využijte každý centimetr

Největším minusem malé kuchyně je nedostatek úložných prostorů. Stačí ji však jen vybavit těmi správnými vychytávkami a při vaření budete mít všechno pěkně po ruce. Využijte prostor pod nástěnnými skříňkami a zavěste sem organizéry na kuchyňské náčiní, nože nebo kořenky. Praktickým a stylovým řešením jsou magnetické lišty nebo klasické háčky. V těch nejmenších kuchyních pak můžete přivrtat na zeď dokonce i odkapávač na nádobí.

Získejte úložné prostory navíc

Využijte šikovně nejen místo pod nástěnnými skříňkami, ale také nad nimi a pořiďte si sem praktické úložné boxy. Pomohou vám udržet v kuchyni pořádek a ty s designovým motivem vám kuchyň navíc ještě zkrášlí. Do krabic můžete schovat formy na pečení či jakékoliv nádobí, které nepoužíváte tak často, nebo také trvanlivé potraviny.

Posviťte si na vaše kulinářské experimenty

Správné osvětlení domova je základ a v kuchyni to platí dvojnásob. LED proužky jsou skoro neviditelné a posvítí tam, kde potřebujete, aniž by v kuchyni zabíraly místo. Instalujte je nejen na kuchyňskou linku, ale také dovnitř skříněk či zásuvek, kde jsou obzvlášť praktické.

Přizpůsobte si jídelní stůl na míru

Dokonalý kousek nábytku do malé kuchyně? Flexibilní jídelní stůl se sklápěcí deskou. Když u něj budete chtít pohostit celou rodinu, jednoduše ho rozložíte. A stejně snadno ho potom zase složíte.

Tip na závěr: Jak kuchyň obohatit neobvyklým prvkem? Podívejte se na nabídku starožitných stolů na Aukro.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru