Zastavte a zůstaňte v Ústeckém kraji, vyzvala konference cestovního ruchu
Štěpán Hervert z MMR při svém vystoupení. Foto: Krajský úřad Ústeckého kraje
Zajímavosti

Krásný Dvůr - Letošní konferenci cestovního ruchu a turistiky Stop & Stay pořádala Destinační agentura Dolní Poohří na zámku Krásný Dvůr.

Diskuzi odborníků na cestovní ruch a kastelánů regionálních hradů a zámků si nenechal ujít ani hejtman Oldřich Bubeníček. Mezi přednášejícími byli letos i zástupci partnerského regionu Ostróda, kteří prezentovali oblast Mazurských jezer.

„Ústecký kraj je neprávem vnímán jako průmyslová oblast, ale ti, kteří k nám přijeli, museli uznat, že náš region má co nabídnout. Nejen krásnou přírodu, ale také řadu historických památek, které opravdu stojí za vidění,“ řekl v úvodu hejtman Bubeníček.

Účastníci konference už během prvního dne navštívili krásná místa Dolního Poohří, jako je královské město Žatec nebo krajský zámek Nový Hrad v Jimlíně. Na Krásném Dvoře si potom vyslechli přednášky o návštěvnosti kraje a jeho památek, způsobech propagace i o jedinečných akcích pořádaných v unikátních prostorech historických sídel. Kromě samotného Krásného Dvora se představily také památky v Kadani, chrám v Panenském Týnci, zámecké expozice v Klášterci nad Ohří.

Petr Káš představil aplikaci Life is Skill, která má přilákat děti a mládež ke sportu a kulturním a historickým památkám. Expozici Přičuchněte k pravěku představila Karolína Klinecká z Archeoskanzenu v Březně. Zajímavý pohled na využití hradů a zámků přinesla přednáška Heleny Matuščinové z Filmové kanceláře Ústeckého kraje.

Inspiraci z jiných lokalit nabídla Destinační agentura Krušné hory a v přednáškách samozřejmě nechyběl ani aktuální zápis Hornické krajiny Krušnohoří na seznam světového dědictví UNESCO. Novinku v Dolním Poohří – stezku chmele na Žatecku – představila Tereza Konrádová z iniciativy Místa zblízka.

Kromě hejtmana Bubeníčka přijel také vrchní ministerský rada Ministerstva pro místní rozvoj Štěpán Hervert nebo zástupci agentury CzechTourism.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru