Odepsání zásob uhlí v oblasti lomu ČSA teď není pravděpodobné, řekl ministr během návštěvy v sousedním Litvínově
Těžba uhlí v lomu ČSA. Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Litvínov – Ministr životního prostředí a vicepremiér Richard Brabec navštívil Litvínov na Mostecku. Diskutoval tady s představiteli města a dalších okolních obcí a měst.

Jeden z bodů diskuze se týkal také limitů těžby hnědého uhlí. „Nevidím důvod pro prolamování limitů těžby na dole ČSA, ale konečné odepsání zásob v této oblasti momentálně nepovažuji za příliš pravděpodobné,“ uvedl při této příležitosti ministr.

Na otázku zvýšení poplatku za vytěžené nerosty, který je v současné době velmi nízký, Richard Brabec odpověděl, že Horní zákon sice připouští až desetiprocentní výši, ale koaliční partneři v minulosti návrh hnutí ANO na výraznější zvýšení nepodpořili. Podle ministra využití uhlí v České republice skončí kolem roku 2040 a přednost dostanou alternativní zdroje energie.

Ministr v Litvínově hovořil také o boji se suchem, kůrovcovou kalamitou či odpadovém hospodářství. Podpořil také snahy v oblasti zavádění bezemisní dopravy.

„Velmi oceňuji, že právě ministr životního prostředí projevuje zájem o náš kraj postižený těžkým průmyslem, že přijal pozvánku k návštěvě Litvínova a udělal si čas i na diskuzi se zástupci měst a obcí našeho správního obvodu,“ uzavřela ministerskou návštěvu Kamila Bláhová, starostka města Litvínova.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru