Městečko Triangle se rozvíjí. Ubytovny už jsou v provozu
Ubytovny v Triangle. Foto Krajský úřad Ústeckého kraje
Zajímavosti

Žatec – V průmyslové zóně Triangle u Žatce byly v pořádku uvedeny do provozu všechny ubytovny, které vznikly v tzv. městečku se zázemím s názvem Triangle City. Kolaudace proběhla v závěru dubna a nové objekty jsou bez závad a mohou sloužit svému účelu.

V oploceném areálu, na jehož bezpečnost dohlíží ostraha i kamerový systém, je nyní k dispozici osm samostatně stojících objektů se 128 pokoji k ubytování. „Jsou vybaveny nábytkem, vlastním sociálním zařízením, společenskými místnostmi, společnými kuchyňkami a sprchami,“ uvedl Martin Pondělík ze Strategické průmyslové zóny Triangle (SPZ).

V „městečku“ je také dál ještě administrativní budova o celkové podlahové ploše 1029 m2 a dokončuje se i jídelna o podlahové ploše 537 m2. „V administrativní budově sídlí SPZ Triangle, příspěvková organizace Ústeckého kraje, která průmyslovou zónu rozvíjí a po hospodářské stránce spravuje. Volné kanceláře a jiné prostory jsou pronajímány. V případě živelných pohrom mohou ubytovny s jídelnou sloužit i jako dočasné krizové zázemí pro potřeby Ústeckého kraje,“ upřesnil Martin Pondělík.

Zajímavostí může být informace, odkud pocházejí díly, z nichž byly složeny nové ubytovny. Původně patřily firmě ČEZ. „Buňkové sestavy byly dříve umístěny v areálu ledvické elektrárny v Chudeřicích u Bíliny. Postupně byly rozebrány, přestěhovány a znovu smontovány,“ uvedl Martin Pondělík.

„Městečko“ Triangle City se staví od roku 2016. Má sloužit jako možné zázemí pro pracovníky a investory v průmyslové zóně. V areálu jsou ubytovny, jídelna, kanceláře. V další etapě rozvoje se uvažuje o možnostech vybudování hotelu, lékařských ordinací, čerpací stanice, obchodů či mateřské školy, která by pohlídala děti pracovníků či manažerů. Investorem stavby a majitelem objektů je Ústecký kraj.

V průmyslové zóně Triangle nyní působí deset firem a v areálu pracují asi čtyři tisíce lidí. Další menší investoři mají ještě přijít. Až zahájí svou výrobu Nexen, jedna z největších firem v zóně, která svou halu teprve ještě staví, postupně přibudou v Triangle další až dva tisíce nových pracovníků.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru