Ve Staré Vsi vznikne pole, kde se budou pěstovat plodiny našich předků
Skanzen Stará Ves. Zdroj: zoopark
Zajímavosti

Chomutov – V novém roce odstartoval projekt vytvořený přesně na míru skanzenu Stará Ves u Podkrušnohorského zooparku v Chomutově. Po několik následujících let tady bude ve spolupráci s Výzkumným ústavem rostlinné výroby a německým partnerem Sachsen Leinen probíhat pátrání po původním rostlinstvu pěstovaném v Krušných horách.

Odborníci se v prvopočátku projektu budou obracet na pamětníky, čeká je i výzkum v lokalitách dříve osídlených, v muzeích a archivech. V areálu Staré Vsi pak vznikne pokusné pole pro výsev a výsadbu získaného rostlinného materiálu.

Koncepce celého česko-německého projektu je nastavena tak, aby byl atraktivní jak pro laickou, tak pro odbornou veřejnost. Polní práce, ale také konference, besedy, připravovaná publikace či putovní výstavy budou přístupné všem, kdo projeví zájem. Celý název projektu je „Bílá místa rolnické historie: Původní užitkové rostliny jako cesta ke zvyšování druhové rozmanitosti regionu“. Autoři projektu věří, že nastane čas, kdy budou moci všem zájemcům nabídnout možnost dalšího šíření plodin, které v našem kraji pěstovali naši předkové.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru