Jirkov má druhý nejlepší jazzový orchestr v České republice
Jazzový orchestr Základní umělecké školy v Jirkově. Zdroj: město Jirkov
Zajímavosti

Jirkov - Druhý nejlepší jazzový orchestr v České republice. Tímto titulem se může chlubit Red Dwarf Band, orchestr jirkovské Základní umělecké školy. Na nedávné celostátní soutěži jazzových souborů získal stříbrné ocenění.

Do národního kola prestižní soutěže, která se koná jednou za tři roky, se Jirkovští dostali přes úspěchy v okresním a krajském kole. Přestože to nebylo poprvé, letos z toho měli obzvlášť velkou radost, protože Red Dwarf Band po letech omladil a někteří z hráčů soutěžili poprvé. Nakonec bodovali i v konkurenci orchestrů z celé republiky a do Jirkova se vrátili se stříbrným oceněním. „Je to velký úspěch, velká radost,“ netajila se nadšením ředitelka ZUŠ Jirkov Milena Sailerová.

V současné době má orchesttr Red Dwarf Band osmnáct členů, jeho věkový průměr je sedmnáct let. Založen byl v září roku 2000 pod názvem New Sound a jeho stylový žánr se léty vyvíjel od pop music, přes filmovou hudbu, rock´n roll, až ke swingu a jazzu. Ve školním roce 2006/2007 se orchestr, díky oblíbenosti britského sitcomu Červený trpaslík, přejmenoval na Red Dwarf Band.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru