VIDEO: Nový hit internetu? Vyzkoušeli jsme fidget spinner. Poradíme, kde ho sehnat
Koupit můžete různé tvary, barvy i z různých materiálů. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Ústecký kraj – Najdete ji pod heslem spinner, fidget spinner, finger spinner, děti jí říkají točák. O co jde? Hit poslední doby, malou hračku, která se roztočí mezi prsty jako káča. Rodiče jsou nešťastní, protože neví, kde ji sehnat, učitelé jsou nešťastní, protože děti, které ji mají, ji nedají z ruky.

Že jde o velký šlágr, potvrzuje například srovnávač cen Heureka. „Prodeje této antistresové hračky vzrostly během čtrnácti dnů téměř na čtyřnásobek, kvůli enormnímu zájmu jsme přidali samostatnou kategorii pro tento produkt. Na internetu Češi vyhledávají všechny možné materiály a různé barvy,“ říká Alexandra Čermáková, obsahová manažerka nákupního rádce Heureka.cz.

Enormní zájem o hračku na internetu odstartovali v poslední době i youtubeři, kteří o jejím použití informovali. „Obecně jsou různé antistresové ‚hračičky‘ mezi lidmi často oblíbené jako milé dárky – a obdarovanému mohou udělat opravdu radost,“ doplňuje Alexandra Čermáková.

https://www.youtube.com/watch?v=05Vi_Y3DEXg

Kde spinner koupit

Můžete jej mít skoro hned. Velmi rychle na poptávku zareagovali hlavně vietnamští obchodníci, takže si pro spinner zajděte třeba tam. Nejlevnější verze stojí už 79 korun, možná narazíte někde ještě na lepší cenu. Kvalitnější a těžší stojí zhruba 110 korun a za 129 máte už i svítící. Po těch je prý podle prodejců velká poptávka mezi dětmi. Jednoduchý plastový, který jsme koupili, se ale už při rozbalování rozpadl. Upadla středová úchytka, naštěstí šla dobře nasadit zpět.

Nejlépe se mezi prsty točí nějaký kvalitnější, těžší. Může být nejlépe z tvrdého plastu s větším kovovým závažím v listech vrtule. A nemusíte se omezovat tvary. Pořídit si můžete třeba dvoukřídlého batmana.

Na internetu jsou k dostání spinnery různých provedení – od klasických hladkých po verze s křídly, různé barvy, velikosti i materiály. „Průměrná cena spinnerů je kolem 100 – 250 korun, ale stejně jako u jiného sortimentu, záleží na rozměrech či provedení. Asi nejdražší je spinner za šest set korun,“ doplňuje Alexandra Čermáková z Heureky.

0706spinner

Ve vietnamských obchodech jich mají plné přepravky. Foto: Oldřich Hájek

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru