Foto: redakce
Zajímavosti

Litvínov – Nedělní zápas hokejové extraligy sice v Litvínově skončil pro domácí tým potupně, ale přece jen se tu událo jedno velké vítězství. V soutěži Decibely Tipsport extraligy se černožlutí fanoušci svým lomozem vyšvihli opět do čela tabulky. Měřit už se bude jen na dvou stadionech. Nějakou výhru tak získají stoprocentně. Navíc pevně věří, že to bude ta nejvyšší.

Když se vyhlásila soutěž s podtitulem Tipsport hledá milionové fanoušky, některé tábory fanoušků se od soutěže distancovaly, že přece nefandí za peníze. Výhru 1 milion korun si totiž mezi sebe rozdělí první tři kotle – ti nejlepší získají půl milionu, druzí 300 tisíc korun a třetí 200 tisíc. „My jsme to vzali za druhý konec. Jde o velké peníze, které lze smysluplně využít,“ uvedl šéf litvínovského fanclubu Jan Ptáček.

Co s výhrou? Rampa pro vozíčkáře

Jádro černožlutých fanoušků nemuselo dlouho vymýšlet, co s penězi – nápadů, jak je utratit, mají mnoho. „V prvé řadě chceme vybudovat rampu pro pět až šest hendikepovaných fanoušků na jihu, aby mohli fandit přímo pod kotlem. K tomu je potřeba udělat nájezdovou rampu a u jižnímu vchodu na stadion je nutné pořídit schodolez,“ popsal záměr Jan Ptáček. V současné době pravidelně fandí na stadionu tři až čtyři lidé na vozíčku. Na rampu pod severní tribunou se ale vejdou jen dva. „Byli bychom rádi, aby rampa na severu zůstala. Třeba na hokej začnou jezdit i další. A navíc i mezi fanoušky hostů jsou lidé na vozíku,“ podotkl Ptáček.

Co když fanoušci skutečně celou soutěž vyhrají a získají půl milionu a peníze zbydou? Pak přichází na řadu vytvoření stupínku pro spíkra v sektoru hostů. Ne, není to chyba. „Ano, je to tak. V prvé řadě chceme toto speciální místo vybudovat u hostů, aby k nám rádi jezdili. Když i tak peníze zbydou, tak i u nás v kotli na jihu,“ potvrdil šéf fanoušků. A kdyby i pak něco z obnosu zbývalo, prý už dosluhují bubny v kotli….  Tak už jen držet litvínovským fanouškům palce.

Vuvuzely, hasičská siréna i zatavené plechovky plné šroubů

V čem soutěž spočívá? Nejde jen v daný zápas udělat pořádný randál. Což se mimochodem v neděli skutečně povedlo. Některým jejich chytré hodinky hned zobrazily varování, že jsou v příliš hlučném prostředí!

Soutěž má tři pilíře – měří se decibely v určitý moment, a to v libovolné komerční přestávce. Dále decibely v předem určených úsecích zápasu a také celkový dojem z dění na tribunách. „Průběh zápasu nám sice moc nepomáhal, ale fanoušci věděli, že jde o dobrou věc. Bylo vyprodáno, lidé se skvěle vybavili, dali jsme do toho opravdu všechno. Zajímavostí bylo i to, že náš fanoušek Michal Polívka, který jezdí fandit až z jižních Čech, si přivezl ruční požární sirénu. To byl fakt hukot. Kdo na zápase nebyl, nedokáže si to ani představit,“ pochválil fanoušky Jan Ptáček.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru