Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Ústecký kraj – Zbytek jara už se snad obejde bez extrémních teplotních výkyvů a nebude úplně po úrodě...

Prvomájový týden začal modrou oblohou (ta vysoká oblačnost asi nestojí za řeč) a letními teplotami. Na jednom místě v Ústeckém kraji bylo větší teplo než na řeckém ostrově Korfu. Tipujete-li Doksany, máte pravdu. V Doksanech měli 27,4 °C, na Korfu o čtyři desetiny stupně Celsia méně. To jen tak pro zajímavost.

Před dvanácti lety jsme prožili tropický čas lásky. A lze to říci jenom proto, že v Doksanech naměřili 30,4 °C. V celorepublikovém smyslu láska nejvíce hřála ve Strážnici na jihu Moravy, tam se dočkali 31,5 °C. Například Ostraváci hlásili 30,7 °C.

Letos třicítka nepadne:

30. dubna: Ranní teplůtky kolem 16 až 12 °C, odpolední okolo 23 až 27 °C.

1. května: Ranní teplůtky kolem 16 až 12 °C, odpolední okolo 21 až 25 °C.

2. května: Ranní teplůtky kolem 16 až 12 °C, odpolední okolo 21 až 25 °C.

S oblačností to bude následovně: v úterý převážně jasno, ve středu většinou jasno až skoro jasno, ale v odpoledních hodinách až polojasno, ve čtvrtek polojasno až oblačno, po obědě s přeháňkami a bouřkami.

Zchlazení na závěr: při „ledové vlně" v minulém týdnu v Krušných horách solidně mrzlo. Stanice Rolava v noci na 23. dubna zaznamenala hodnotu -15,7 °C, což často nezaznamená ani v lednu. Ach ten duben...

Ještě jedna věc: Reiner je tlaková výše se středem nad pomezím Běloruska, Ukrajiny a Ruska, která k nám posílá teplý vzduch od jihu. Brzy ji však vystřídá tlaková níže, respektive tlakové níže. Takže dnů zalitých sluncem nebude mnoho...

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru