Jazzová princezna na českém turné: Melanie Scholtz vystoupí i v Chomutově
Precizní pěvecká technika a dokonale procítěný projev, taková je Melanie Scholtz. Foto: Facebook M.Scholtz
Co se chystá

Chomutov - O hudbě říká, že je její nejlepší přítel. Je celosvětově úspěšná zpěvačka. A někteří ji dokonce přirovnávají k ikoně jazzu Elle Fitzgerald. Do chomutovského divadla přijede na konci listopadu Melanie Scholtz, držitelka mnoha nejrůznějších jazzových ocenění.

Zpěvačka, která se narodila v Jižní Africe a dnes žije v New Yorku, zavítá do Chomutova v rámci svého východoevropského turné. „Na koncertech ji budou doprovázet ještě norský kontrabasista Jo Fougner Skaansar a český bubeník Tomáš Hobzek. V tomto triu vystoupí i u nás v Chomutově,“ doplňuje hudební sestavu jednatelka společnosti Kultura a sport Chomutova Věra Fryčová.

Posluchači se mohou těšit na sametově zbarvený černošský hlas a okouzlující charisma jedné z nejprestižnějších jazzových zpěvaček světa. A nutno dodat, že uznání a poct se jí nedostává jen od nadšených posluchačů, ale také od hudebních kritiků či kolegů hudebníků. Díky své precizní pěvecké technice a dokonale procítěnému projevu získala už v roce 2002 ocenění Best Jazz Vocalist a následovaly další a další – namátkou třeba Standard Bank Young Artist award v kategorii jazz (2010) či Winner of Jazz á Juan Rélévation competition (2012).

Hudební kořeny má v rodině, sama se od pěti let učila hrát na piano, v rodném Kapském městě vystudovala operní zpěv. Své první album Zillion Miles vydala v roce 2006 a dnes je jednou z nejúspěšnějších jazzových zpěvaček na světě. „Znalci ocení, že ji ke spolupráci zvaly i špičky z oboru jako třeba Wynton Marsalis, Bobby McFerrin, The Lincoln Jazz Orchestra nebo Al Jarreau,“ dodává Fryčová.

Melanie Scholtz se vypravila na podzimní turné po vydání své nového alba Kindred. Vyšlo v říjnu a hudebně ji na něm doprovází právě norský hudebník Jo Skaansar. Během své tour vystoupí ve čtrnácti českých a jednom polském městě. Chomutov je v pořadí třetím městem, koncert proběhne v chomutovském divadle ve středu 24. listopadu. Začátek je v 19 hodin, vstupenky za 150 Kč už je možné zakoupit v předprodeji.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru