Ústecký kraj - I tento víkend vás čekají velmi zajímavé akce. V našem pravidelném přehledu Vám přinášíme více než tři desítky akcí, které se uskuteční nejen v našem kraji.

MOST: Prostranství u děkanského kostela – Od Keltů až po Otce vlasti

Pátek 13. května od 18 hodin, sobota 14. května od 10 hodin

Dne 14. května uplyne 700 let, kdy se narodil Karel IV. Celý letošní rok se nese ve znamení oslav této důležité postavy naší i světové historie a město Most nebude výjimkou. V sobotu 14. května se uskuteční velkolepá oslava na počest Karla IV. v areálu u mosteckého děkanského kostela, ale slavit se bude také svátek Beltain, který oslavuje příchod jara a tepla a slaví se na počest keltského boha Belena a také na oslavu ohně a léčivých vod. Akce, která nás vrátí do historie naší země, nese název Od Keltů po Otce vlasti. Více jsme napsali a podrobný program akce naleznete zde.


MOST: OC Central Most – Oslava 8. narozenin

Sobota 14. května od 14 hodin

V sobotu 14. května uběhne již osm let od otevření mosteckého Centralu a letos se uskuteční ve stylu Hollywood. Návštěvníky čeká spousta krásy, hvězdných a filmových vystoupení a hlavně spousta zábavy. Součástí eventu bude i velké finále soutěže Rodina Centralu 2016 s módní přehlídkou. Dále se můžete těšit na filmovou kaskadérskou show, oblíbený pole dance, champagne girl a barmanskou show. Děti čeká filmový facepainting, balónkování, kde budou tvořit filmové postavy a krásné Popcorn girl, které budou rozdávat dětem stejnojmennou praženou pochoutku z kukuřice. Programem bude provázet krásná modelka, spisovatelka, podnikatelka a moderátorka Veronika Kašáková se svým bratrem Karlem. Chybět nebude ani hvězda této akce, kterou bude finalista Superstar 2015 Štěpán Urban.


MOST: Hipodrom – Dostihový den - Jarní cena města Mostu

Sobota 14. května od 13 hodin

V sobotu 14. května odstartuje první dostihový den letošní sezony. Hlavní dostih Jarní cena města Mostu se pojede pod záštitou první dámy České republiky, která však svoji osobní přítomnost v Mostě omluvila. Na dostihovém dnu ale budete moci potkat legendárního žokeje Josefa Váňu. Ten přijede tentokrát do Mostu v pozici trenéra se svojí dostihovou stájí. Dva z dostihů pojede i Josef Váňa mladší. Dostihový den odstartuje v 13.00 hodin v areálu Hipodromu, pro děti bude připraveno dětské centrum a jízda na ponících. Kyvadlová doprava je zajištěna od 12.30 hodin.


MOST: I. Golf Club - Turnaj O meč Otce vlasti

Sobota 14. května od 10. hodin

Golfový turnaj pro širokou veřejnost, pořádaný k 700. výročí narození Karla IV a k připomínce udělení Pražského viničního práva, které Královskému městu Most, na příkaz Karla IV., přiznal Niklas von Bernecke, pražský purkmistr se uskuteční v sobotu na hřišti I. Golf Club Most. Součástí turnaje bude prezentace mosteckých vín, z Českého vinařství v Chrámcích, doplněné odborným výkladem a historickou exkurzí pěstování révy vinné na Mostecku. Předturnajová a poturnajová část bude doplněna reprodukcí dobové hudby a předvedením dobových kostýmů. Všichni účastníci obdrží pamětní Císařský dukát Karla IV. Cenami v turnaji budou repliky středověkých zbraní a oblečení z období panování Otce vlasti.


LITVÍNOV: Letní kino Loučky – Tři sestry

Pátek 13. května od 18 hodin

Open-air koncert legendární kapely TŘI SESTRY a jejich hostů - E!E a Doctor P.P., v Litvínově v Resortu Loučky.


MOSTECKO: HAVRAŇ – Jumpark – Jump Masters

Sobota 14. května od 13 hodin

Neobvykle pojaté oslavy Dne dětí se v sobotu 14. května budou konat od 13 hodin v areálu Jumparku v Havrani na Mostecku. Půjde o jakýsi veletrh sportů, nabídku širokého portfolia sportovního vyžití a možností, které jsou na Mostecku k dispozici. Logickou součástí prezentace sportů, sportovního nářadí, tréninkových metod a ukázek jednotlivých disciplín bude i šance každého z klubů využít tuto situaci jako náborový den k získání nových, převážně nejmladších sportovců. Na každém sportovním stanovišti budou probíhat soutěže pro děti, z nichž nejlepší dvě si domů odnesou akční kamery Sony. Více se dozvíte v našem článku.


MOSTECKO: LESNÁ – Zahájení turistické sezony

Sobota 14. května a neděle 15. května od 9 hodin

V sobotu a neděli můžete společně s organizátorem akce Destinační agenturou Krušné hory a ve spolupráci s jejími partnery zahájit turistickou sezonu v Krušných horách. Sobotní akce se koná v Lesné v Krušných horách, nedělní na Moldavě. Více o akci a programu obou dnů jsme napsali v tomto článku.


CHOMUTOV: Městský park - Den rodin

Neděle 15. května od 14 hodin

Čtvrtá akce Rodinného zápolení 2016 u příležitosti Mezinárodního dne rodin ve spolupráci s Rodinným centrem Rozmarýn. Od 14 do 16 hodin proběhne registrace, soutěžní známku obdrží rodiny za průchod zlatou bránou. Ve 14 hodin odstartuje hudební pořad pro děti Vanda a Standa. A od 16 hodin dojde k pokusu o zlomení rekordu – průchod zlatou bránou.


JIRKOV: ČERVENÝ HRÁDEK – Myslivecký den a Podkrušnohorská oblastní výstava psů loveckých plemen

Sobota 14. května od 9 hodin

Myslivecký den spojený s Podkrušnohorskou oblastní výstavou psů loveckých plemen se koná v sobotu na zámku Červený Hrádek u Jirkova. Uvidíte praktickou ukázku psů loveckých plemen s výkladem, zažijete pěveckou soutěž, soutěž ve vaření zvěřinového guláše, slavnostní troubení trubačů a přehlídku trofejí.


CHOMUTOVSKO: VYSOKÁ PEC – Jezerka 2016

Sobota 14. května od 9 hodin

Na celodenní turistický pochod můžete vyrazit v sobotu do Vysoké Peci. Čeká vás 24. ročník jarního dálkového pochodu a 2. ročním memoriálu Karla Šnábla Národní přírodní rezervací Jezerka a východní částí Krušných hor. Čeká vás přibližně 20 km s převýšením 600 metrů a cílem na Lesné, po obědě návrat zpět do Vysoké Peci.


LOUNY: Muzeum – Část Karlštejnského pokladu

Pátek 13. května a sobota 14. května od 9 hodin

V lounském muzeu budete moci od pátku zhlédnout v rámci výstavy Poklady Karla IV. část unikátního Karlštejnského pokladu Uměleckoprůmyslového muzea v Praze. Obsahuje unikátní oděvní doplňky císaře a jeho dvořanů, nebo třeba zakládací listinu ročovského kláštera. Muzeum bude otevřeno v pátek od 20 do 22 hodin a v sobotu od 9 do 17 hodin. Výstava potrvá v muzeu do 5. června.


ŽATEC: Stadion mládí – Streetball day Žatec 2016

Sobota 14. května od 8 hodin

V Žatci se v sobotu uskuteční celodenní sportovní akce pro všechny věkové kategorie, spojená se zábavou, občerstvením a vystoupením kapely Hdzlouni, turnaj ve streetballu 3 x 3. Přijďte si zahrát nebo se jen tak pobavit.


LOUNSKO: RANÁ – Slavnosti stepí

Sobota 14. května od 10 hodin

Zajímavá akce pro rodiny s dětmi se uskuteční v sobotu v Rané u Loun. Seznamte se s přírodou lounské části Českého středohoří. Pozorujte sysly, ptáky, netopýry, či stáda ovcí, můžete si vyzkoušet jejich stříhání, poznejte rostliny, zjistěte, jak se zpracovává ovčí vlna. Pro děti budou připravené atrakce a ukázky hasičů a leteckých modelářů, program doplní hudební vystoupení.


LOUNSKO: POSTOLOPRTY – Zámecká zahrada - RIO DE ŽA PRTY

Sobota 14. května od 12 hodin

Postoloprtské slavnosti pod názvem Rio De ža Prty se uskuteční v sobotu v zámecké zahradě. Čeká vás olympijský průvod městem s originálními brazilskými bubeníky Tokhi Groove Army, na hlavním podiu Postoloprtská olympiáda - zábavný program v režii Martina Holečka (Los Chobotos, Definitivní eventýny, Ochos Rios, Paralet, místní umělci), od 19 hodin Dobrý pocity – rock, dále Beruška – metal a Sváťa Karásek & Svatopluk - rock'n'roll a Walda band. Na dětském podiu dětské atrakce, hry a soutěže, písničkářka Karolína Kamberská – Křikadla a dětský program Divadelního ansámblu BezeVšeho. Na pódiu v předzámčí Nostalgie Jazz Quartet - světový jazz a populár, Tango a Miroslav Imrich - legenda rocku, A-bend – bluegrass, Marika Gombitová – revival, Elán – revival. V party stanu v předzámčí pak kapela M Respect (pop/rock) s Bohušem Matušem a catering s posezením. Slavné pohádkové postavy budou procházet po dobu dětského programu v celém prostoru zahrady.


LOUNSKO: JIMLÍN – Zámek Nový hrad - Novohradská pouť 2016

Sobota 14. května a neděle 15. května od 10 hodin

Tradiční Novohradská pouť vypukne tuto sobotu v obci Jimlín na Lounsku, letos se koná k příležitosti výročí 700 let od narození císaře Karla IV. a 670 od bitvy u Kresčaku, v níž po boku Karla IV. a jeho otce Jana Lucemburského udatně bojoval i zakladatel původní jimlínské tvrze Záviš z Jimlína. Pouť se uskuteční v prostorách zámku Nový Hrad a v jeho bezprostředním okolí. Čekají vás pouťové atrakce a bohatý kulturní pořad. Těšit se můžete na kejklíře, tanečnice s hadem, šermířské a jezdecké skupiny, hudební formace Tempus, na Žatecké trubače, soutěže pro děti a dobová tržnice. V neděli program vyvrcholí slavným kostýmovaným průvodem s koňmi, kterým si připomeneme návrat Záviše z Jimlína z bitvy u Kresčaku, kde bojoval po boku Karla IV. a Jana Lucemburského.


TEPLICKO: MODLANY – Letiště - Velký modelářský letecký den

Sobota 14. května od 10 hodin

Nejen modeláři si přijdou na své na Velké modelářské show, která se uskuteční na letišti v Modlanech. Uvidíte rádiem řízené modely letadel, poháněné spalovací turbínou, Jiřího Jarolímka se svým akrobatickým Suchojem Su-29 a Air Show Team Rakovník s komentovanou rekonstrukcí letecké bitvy z II. světové války, doprovázenou pyrotechnickými efekty. Po celý den bude probíhat prezentace modelů partnera akce - společnosti Pelikan Daniel, včetně dráhy s RC auty a leteckým simulátorem k vyzkoušení. Občerstvení zajištěno.


TEPLICKO: DUCHCOV - Opera v prostorách duchcovského zámku - Casanova nebo Trautzl

V sobotu 14. května od 18 hodin

V sobotu 14. května 2016 bude ve Valdštejnském sále na zámku Duchcov uvedena jednoaktová komická opera Casanova nebo Trautzl, v podání Divadla 2-15 a sboru Collegia Hortensis. Představení pořádá Kulturní centrum Duchcov. Děj opery se odehrává jednoho večera roku 1785 při hudební slavnosti na duchcovském zámku, kde hrabě Valdštejn hostí vybranou společnost. Baron von Linden objednal pro svou paní skladbu u oseckého regenschoriho Jacoba Trautzla. Premiéra kantáty An die Tugend, kterou Trautzl přijde na duchcovský zámek z blízkého kláštera předvést, je však ozvláštněna příchodem s napětím očekávaného hosta Giacoma Casanovy. Vstupenky lze zakoupit v předprodeji v Kulturním centru Duchcov nebo v Městském informačním centru Duchcov.


ÚSTÍ NAD LABEM: Hrad Střekov – Útulek Fest

Pátek 13. května od 17 hodin a sobota 14. května od 12 hodin

Benefiční hudební open air festival, který podpoří psy a kočky v útulcích, se uskuteční v pátek a sobotu na Hradě Střekov. Těšit se můžete na Znovuzecnost, Boring, Timudej, Pokáč, Stumbling District v pátek, v sobotu pak na Cherry owl, E!E, Hectic, Uraggan, Andrew § Reggae Orthodox, Sorry holka, Destroyself, The Fellas, Contrails, Offbeat, Cooperative, Totální nasazení a další.


ÚSTÍ NAD LABEM: Letní kino – Ul-let a Ku-le

Celý víkend

Festival KU-LE nabídne v polovině května celkem 11 dní sportu, kultury a zábavy v centru města. Volně navazuje a rozšiřuje tradici pořádání sportovně-kulturního projektu UL-LET. Sdružuje různé aktivity více pořadatelů pod jednou střechou a navrací do Letního kina jeho původní účel – promítání filmů. Dva týdny v kulích? Těšte se zkrátka na pořádný úlet. V pátek třináctého bude odpálen víkend plný adrenalinu dual slalomem za umělého osvětlení. V sobotu ožije Letní kino klasickým sjezdem. Za zvuku kytarových rifů, ladných pohybů vnadných děvčat zažije Ústí nad Labem totální úlet již po šesté. V sobotu bude zakončen UL-LET multižánrovou afterparty v Národním domě. Těšit se můžete na kapely, promítání i DJ´s. V neděli pak bude UL-LET patřit dětem. Čeká je sportovní a zážitkový festival pro rodiny s dětmi, který přinese více než 20 programových stanovišť na jedno místo a umožňuje tak vybrat sport, který dítě baví nejvíce. Začátek v 10 hodin Vstupné 30,-Kč dospělí, děti zdarma. Celý festival skončí 18. května


ÚSTÍ NAD LABEM: Kostel Nanebevzetí Panny Marie - IN CONCERTO - Ústí nad Labem

Neděle 15. května od 18 hodin

Na komponovaný pořad tenora Davida Uličníka a zpěváka, klavíristy a skladatele Jiřího Škorpíka, zaměřený na původní skladby, populární světové písně a italské árie známé i z podání těch nejzářivějších hvězd operního nebe se můžete těšit v neděli. V pořadu zazní písně z muzikálu Bídníci a Antoinetta, královna Francie, italské árie, písně známých světových autorů, původní skladby, písně z repertoáru Karla Gotta za doprovodu klavíru, klarinetu, ukulele a dalších hudebních nástrojů.


ÚSTÍ NAD LABEM: kostelní náměstí - VI. Ústecký pivní jarmark malých a rodinných pivovarů

Sobota 14. května od 10 hodin

Již šestý pivní jarmark vypukne v sobotu na ústeckém Kostelním náměstí. Přijďte ochutnat pivo z 25 malých a rodinných českých pivovarů. Akci bude provázet i kulturní program, občerstvení a řemeslné stánky. Těšit se můžete na Bohouše Josefa & BURMA JONES, svižní NIL, Old Boys, Lena Yeallow, Marta & Rasputin, The Boom nebo Workers a 9431 a na dětská divadelní představení Divadla V Pytli, Sváťovo Dividlo, Pouliční divadlo IMP nebo Flašinetář z Ostrova s kouzelníčkem.


ÚSTECKO: Zubrnice - Zubrnický májový jarmark 2016

Sobota 14. května a neděle 15. května od 9 hodin

Ve skanzenu Zubrnice se v sobotu koná staročeský májový jarmark, který vás vrátí zpět na přelom 19. a 20. století. Uvidíte vystoupení pouličních divadel, kejklíře, ukázku uměleckých řemesel, uslyšíte kramářské písně či folklorní soubor, zažijete výrobu tradičních předmětů, které si budete moci zakoupit. Pro děti jsou připraveny dílny, pohádky, jízdy na koních. Divadlo Krabice Teplice zahraje představení o Nejasné princezně.


LITOMĚŘICKO: VRBIČANY – Zámek -Den řemesel na zámku Vrbičany

Sobota 14. května od 13 hodin

Zúčastněte se setkání řemeslníků, hlavně na kováře a výrobce chladných zbraní v Zámku Vrbičany. Čeká vás také divadelní představení souboru Vchynické škatule, skupina historického šermu Fratres in Armis, kejklíř, výcvik malých rytířů, karikaturista Zdeněk Hofman, malé tržiště, občerstvení a na závěr koncert kelt-rockové kapely Dick O'Brass.


LITOMĚŘICKO: HAZMBURK - Středověký den

Sobota 14. května od 10 hodin

Děti i dospělí se v soboru na hradě Hazmburk přenesou do Středověku. Čeká je pohádkový hrad s Bílou paní, která bude mít pro děti připravené sladkosti a truhlu s překvapením. Středověký stánek s dobovou tematikou a soutěžemi. Tradiční rozdávání špekáčků zdarma pro prvních 150 návštěvníků. Špekáčky se budou opékat přímo na hradě.


LOVOSICE: Václavské náměstí - 6. Festival folklórních souborů

Sobota 14. května od 12 hodin

Maďarský folklór zažijete v sobotu od 12 hodin na Václavském náměstí v Lovosicích na 6. Festivalu folklórních souborů. Vystoupí: Hungarian Royal Gypsy Orchestra, Kerekes, Mateník, Kozáci Vltavy, Innkeepers, Ambiam, Koťata, Vietnamská folklórní hudba. Čeká vás ochutnávka maďarských vín, maďarské speciality, kotlíkový guláš, fazolová polévka, plněné zelí, maďarské koření, klobásy a koláče.


LITOMĚŘICKO: TEREZÍN – Národní hřbitov - Terezínská tryzna 2016

Neděle 15. května od 10 hodin

Vzpomínková akce k uctění obětí nacistické perzekuce se uskuteční v neděli od 10 hodin na Národním hřbitově před Malou pevností. Po dobu konání Terezínské tryzny (cca do 12 hod.) je Malá pevnost pro veřejnost uzavřena! Po celý den se nevybírá vstupné v žádném objektu Památníku Terezín.


DĚČÍN: Městské slavnosti Děčín a Hudební festival Labe

Celý víkend

V pátek 13. května startují městské slavnosti. Již od rána se můžete zajít podívat na Mariánskou louku, kde začíná sochařské sympozium Sochaři Děčínu 16, na zámek nebo do pivovaru na květinové dekorace floristické soutěže Děčínská kotva. V podvečer si přijďte zatančit do kempu, kde pro vás bude připravena DJ´stage. Rodiny s dětmi se jistě těší na lampionový průvod. Sraz účastníků průvodu je tradičně na Husově náměstí. Večer zakončí ohňostroj s názvem Přímo do srdce. Sobota bude tradičně patřit milovníkům adrenalinu a hudebnímu festivalu Labe, jehož největší hvězdou bude Miro Žbirka a skupina Mandrage. Ani na Mariánské louce se nudit nebudete. Pracovat zde budou sochaři, děti si budou moci vyzkoušet stará řemesla a večer uvidíte fireshow a zahrají vám například Los Pelotudos. V neděli bude pokračovat další závod s pořádnou dávkou adrenalinu, sochaři dokončí svá díla. Po oba dny se pak budete moci projet dvoupatrovým historickým autobusem. Vstup na slavnosti zdarma. Slavnosti budou pokračovat až do 29. května.


DĚČINSKO: DOLNÍ POUSTEVNA - Severní stopou – mezinárodní turistický pochod

Sobota 14. května od 8 hodin

V sobotu se můžete zúčastnit tradičního 40. mezinárodního turistického pochodu, který startuje u turistické chaty za hřištěm v Dolní Poustevně na Děčínsku, s cílem na Čtverci v Dolní Poustevně. Každý účastník obdrží barevný pamětní list a upomínkový suvenýr z keramiky. Zajištěn je prodej občerstvení a turistických zajímavostí. Další trasa vede z Velkého Šenova a z Brtníků, vede národním parkem České a Saské Švýcarsko, přes rozhlednu Weifberg, vyhlídku Wachberg a rozhlednu Tanečnici.


PRAHA: Pražské jaro 2016

Celý víkend

Nejstarší a nejznámější festival vážné hudby, 71. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro, odstartuje ve čtvrtek 12. května. Pražské jaro je fenomén. Přečkalo všechny zvraty dějinné a politické, i změny vkusu a dramatické kulturní poryvy. Přečkalo je, protože ve všech dobách zůstalo dost posluchačů, připravených ocenit a vychutnat skutečnou uměleckou kvalitu. Čeká vás 55 koncertů klasické hudby v 17 koncertních sálech Prahy. Praha přivítá na 98 orchestrů, komorních ansámblů a sólistů z 23 zemí světa. Festival potrvá do 4. června 2016.


NĚMECKO: MÜGLITZAL - ZÁMEK WEESENSTEIN: Středověké slavnosti

Sobota 14. a neděle 15. května od 11 hodin

Zámek Weesenstein Vás zve od 14. do 16. 5května na již 25. ročník Středověkých slavností s rytířským kláním a sokolnickými přehlídkami. Očekává se až 10.000 návštěvníků.


NĚMECKO: DRÁŽĎANY – 46. Mezinárodní dixielandový festival

Neděle 15. května

Od 15. do 22. května se v Drážďanech koná 46. ročník mezinárodního dixielandového festivalu. Největší evropský old-time-jazzový festival nabízí přes 30 velkých akcí s téměř 350 hudebníky z osmi různých zemí. Více než polovina koncertů má volný vstup a koná se pod širým nebem. Po týdnu koncertů známých kapel na různých místech v Drážďanech a na palubách historických parníků Saské paroplavební společnosti, vyvrcholí celý festival o víkendu 21. až 22. května.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru