Zoopark se opět promění v kouzelný svět pohádkových bytostí. Novinkou bude Harry Potter i pan Tau
Pohádkové safari v chomutovském zooparku. Foto: Zoopark Chomutov
Co se chystá

Chomutov - Tuleně, poníky nebo sovy můžete v chomutovském zooparku vidět kdykoli. Pohádkové postavy se tu ale zjevují jen jednou za rok. A ten čas právě přichází!

Souprava zastaví také na večerníčkové louce, kde je bude čekat maková panenka s motýlem Emanuelem, Křemílek s Vochomůrkou nebo krteček s myškou. Úplnou novinkou je třeba Harry Potter či pan Tau, který návštěvníky do kouzelného světa zavede.

„Celkem bude v areálu na šedesát pohádkových bytostí,“ láká na zajímavý zážitek Lucie Seimlová ze Spolku Meruňkovic pohádkové bytosti, který se na akci podílí. V pátek 10. srpna v 18 hodin vyjede první Safari expres, který své pasažéry proveze světem klasických i moderních pohádek. Cestou potkají čerty, vodníky i víly, ale také třeba rodinku Simpsonových, mimoně nebo šmouly. Hlavně děti si tak užijí milá setkání, legraci i trochu strašení.

Pohádkové safari je jednou z nejoblíbenějších akcí v kalendáři zooparku, vstupenky jsou v prodeji již od poloviny července na pokladnách. Tam si je zájemci mohou také rezervovat, a to na číslech 703 149 043 (dolní pokladna) či 703 149 045 (horní pokladna). „Nově jsme spustili rovněž internetový rezervační formulář,“ dodala ředitelka zooparku Věra Fryčová. Najdete ho ZDE.

Pohádkové safari bude jezdit následující dva víkendy, konkrétně v pátek a sobotu 10. a 11. srpna a stejné dny následující týden (17. a 18. srpna). Souprava bude vyjíždět od spodní brány, a to v půlhodinových intervalech. První vyjížďka začne v 18 hodin, poslední noční jízda je naplánovaná na 22.30 hodin. Jedna jízda trvá tři čtvrtě hodiny, střídat se budou dvě vozidla. V pohádkovou říši se promění areál skanzenu Stará Ves, kam souprava dojede skrze zoopark. Vrátí se pak po cyklostezce zpět k bráně.

Lístky stojí stejně jako v loňském roce, tedy 150 korun za dítě a 200 za dospělého. Vstupné do zooparku účastníci Pohádkového safari pochopitelně platit nemusí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru