Chomutov - Čeká nás velmi zajímavý víkend, užijeme si nejkrásnějších jarních svátků, které jsou v letošním roce poprvé prodloužené o jeden sváteční den. Také počasí má být příznivější, proto jistě přivítáte množství akcí, které se během Velikonoc uskuteční. A vybere si zřejmě každý. Zastánce starých velikonočních tradic i ten, který si chce zajímavě užít volné dny. Podívejte se na přehled nejzajímavějších akcí, které jsou pro vás nejen v našem kraji přichystány.

MOST: OC Central – Opravdová Barbie a Ken

Pátek 25. března a sobota 26. března od 10 hodin

Nejmenší návštěvníci mosteckého Centralu mají od pondělí 21. března celý týden k dispozici největší hrací zónu světoznámých hraček od firmy Mattel. Na své si v koutku přijdou holčičky, kluci ale i jejich tatínkové. Dětský svět s Mattelem je jim k dispozici denně od 10 do 18 hodin. Ve dnech 25. a 26. března pak návštěvníky čeká speciální program. Centrem se bude procházet opravdová Barbie a Ken, uvidíte postavičky z Monster High a zažijete Barbie Dancers. Více jsme napsali zde a videoupotávku najdete zde.


MOST: centrum Mostu - Urban golf

Sobota 28. března

V sobotu 28. března od 10 hodin v centru Mostu proběhne kvalifikační turnaj na mistrovství Evropy v urban golfu, které se odehraje 16. května v Londýně. Devět míst v reprezentačním týmu je určeno pro nejlepší hráče cross golfu a tři místa jsou určena prvním třem nejlepším z kvalifikačního turnaje. Pořadatelem akce je Česká asociace extrémního golfu a město Most, které je hlavním partnerem turnaje v rámci programu Evropské město sportu. Urban golf se hraje v městském prostředí. Nehraje se do jamky, ale zasahují se různé cíle. Můžou to být odpadkové koše, sloupky, patníky, květináče, prostě vše co je kolem. Mostečtí se určitě mohou těšit na neobvyklou podívanou. Urban golfisty uvidí hrát u Prioru, kolem Repre nebo u divadla. Hrát se bude i z 13 patra hotelu Cascade.


MOST: Sportovní areál ul. Albrechtická - Leon open

Sobota 26. března od 10.30 hodin

V sobotu můžete zažít mezinárodní turnaj v kickboxingu Word cup SFGU, který se odehraje v Sportovním areálu v ul. Albrechtická Most.


2403vikauta

MOST: Sraz majitelů francouzských aut

Pondělí 28. března

Pokud máte rádi auta francouzských výrobců, určitě si nenecháte ujít sraz všech majitelů vozů značky Renault, Citröen či Peugeot v prostorách mosteckého závodního okruhu. Doprovodný program setkání obstarají dvě soutěže, a to Tuning Show a přehlídka veteránů a bude se losovat o nejvydařenější tuning auto a nejkrásnějšího veterána.


MOST: Jarní běh na Resslu

Neděle 27. března

V neděli se můžete zúčastnit běžeckého závodu na Resslu, který pořádá Atletický klub Most.


2403vikkostel

MOSTECKO: MALÉ BŘEZNO: Velikonoční koncert v kostele - Adam Václav Michna: Loutna Česká

Neděle 27. března od 15 hodin

V pátek si vychutnejte krásnou kostelní akustiku při novodobé rekonstrukci barokního písňového cyklu podle nově nalezeného dobového tisku. Hraje hudební soubor ENSEMBLE INÉGAL s uměleckým vedoucím Adamem Viktorou, zpívají Gabriela Eibenová a Daniela Čermáková.


MOST: 1. náměstí - Velikonoční jarmark

Od pátku 25. března do neděle 27. března od 10 hodin

Stánky s velikonočním zbožím a doprovodný kulturní program, zažijete na mosteckém 1. náměstí na Velikonočním jarmarku. Denně budou připravena vystoupení v časech od 15 do 18 hodin. Jarmark bude doprovázet nejen zábavný program a stánkový prodej, ale také ruční dílny, kde si návštěvníci budou moci uplést pomlázku či namalovat kraslici. Více jsme napsali zde.


MOST: Offroadsafari: Poznejete České středohoří, sopečná tajemství

Neděle 27. března

Zažijte netradiční výlet po Českém středohoří, podíváte se na místa, o kterých jste neměli tušení. Ohromí nás kouzelné výhledy do rozmanité krajiny a západ slunce nad stepí, navštívíte nejznámější horu paraglidingu Ranou a jeden z místních tajemných hrádků, budete rýžovat české granáty, které si můžete vzít s sebou domů. Navštívíte farmu, kde můžete ochutnat domácí kozí sýr a seznámit se se 70 kozami, 3 koni, 2 kravami, 1 psem a spoustou koťat.


MOST: Výlet na Švestkové dráze

Od pátku 25 března

Zajímavý výlet také můžete zažít na Švestkové dráze, která startuje v pátek z mosteckého vlakového nádraží na trase mezi Mostem a Lovosicemi na Litoměřicku. Pravidelný provoz bude letos zahájen již na Velký pátek 25. března 2016, bude se jezdit do konce října každou sobotu, neděli a státní svátek. Uvidíte fascinující krajinu Českého středohoří příznivou pro pěší i cyklistické výlety a v blízkém okolí tratě velké množství památek. Ve všech osobních vlacích Švestkové dráhy je povolena přeprava jízdních kol.


CHOMUTOV: Krušnohorský zoopark – Velikonoce ve Staré vsi

Neděle 27. března od 14 hodin

Svátky jara můžete přivítat ve skanzenu Stará Ves v chomutovském zooparku. Můžete si tam uplést pomlázku, namalovat kraslice a vyrobit velikonoční dekorace, seznámit se s velikonočními zvyky a tradicemi. Můžete se zúčastnit výroby morenky, spálit zimu a přivítat jaro.


CHOMUTOVSKO: Lesná v Krušných horách - Krušnohorský velikonoční jarmark

Neděle 27. března od 13 hodin

Vyrazte v neděli na tradiční Krušnohorský velikonoční jarmark. Poznáte velikonoční tradice, které se provozovaly v Krušných horách, v muzeu uvidíte ukázky lidové tvorby, čekají vás rukodělné dílničky pro malé i velké. Bude se také pálit Morana a vítat jaro, uslyšíte velikonoční říkadla a koledy, lidové písně.


CHOMUTOVSKO: KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ - Klášterecký zámek - Velikonoce

Neděle 27. března od 13 hodin

připravuje na neděli 27. března program k Velikonocům, který začíná v 13 hodin. Začne písničkovou show divadla Hnedle Vedle o vítání jara, následuje vystoupení Krušnohorské dudácké kapely (od 13,30, 14,45 a 16,00 hodin) a program Hurá, jaro je tady Divadla Andromeda Praha. V 15,00 hodin můžete vidět velikonoční jarní muzikál Divadla Mazec Příští stanice jaro. Po celé odpoledne budou probíhat výtvarní dílničky, soutěž v pletení pomlázek, malování na obličej. Program zakončí v 17 hodin vynášení Morany do Ohře.


CHOMUTOVSKO: KADAŇ - KZ Orfeum – koncert Citron

Sobota 26. března od 20 hodin

Vytáhněte pruhované elasťáky, Citron míří do Kadaně. A bude plný energie! Legenda českého heavy metalu a protagonisté vůbec prvního českého metalového elpíčka navštíví pódium Orfea v sobotu 26. března ve 20 hodin. Před necelým půlrokem sice kapelu opustili čtyři zakládající členové a chvíli to vypadalo, že je s Citronem amen, poté se ale zbývajícím i novým členům podařilo situaci stabilizovat. Přijďte se sami přesvědčit, že to dopadlo více než dobře!


ŽATEC: náměstí Svobody – Velikonoční jarmark

Sobota 26. března od 9 hodin

V centru Žatce zažijete v sobotu velikonoční jarmar. Čekají vás ukázky velikonočních zvyků, show s biči, vystoupení jako Za císaře pána, tančící psi, různé velikonoční soutěže pro děti, také Švejkovo putování po Rakousku-Uhersku nebo Mašírování na východní frontu. V sobotu i neděli můžete vystoupat na chmelový maják zdarma nebo navštívit Galerii Sladovna.


ŽATECKO: Obec Velká Černoc - Slavnosti 700. výročí obce Velká Černoc

Sobota 28. května

Zúčastněte se slavnosti 700 let obce Velká Černoc. Akci podpořil Ústecký kraj, Obec Měcholupy i další sponzoři a je připravena ve spolupráci s dalšími místními sdruženími a zájmovými spolky. Čeká vás hudební vystoupení žáků ZŠ Měcholupy, ranní rozjezd s Bigbandem teplické konzervatoře aneb Lukáš Čajka své obci, průvod králů, Žatečtí trubači, šermíři, vystoupení dudácké kapely The Rebel Pipers, zahraje dechová kapela Žatečanka, v kostele vás čeká Varhanní koncert Helena Vlahačové a Lukáše Pavlíčka, vystoupení ABBA revival, skupina Kabáti revival, sourozenci Slepčíkovi, imitátor Elvise Presleyho aneb Jakub Machulda své obci, dále podvečerní program a taneční zábava, pod taktovkou moderátora Jana Rosáka. Během odpoledne bude mimo hlavní program probíhat v objektu hrázděné chalupy výstava a promítání o historii obce Velká Černoc, v kostele výstava o historii kostela sv. Václava a restaurování jeho varhan a další aktivity včetně programu pro děti, přehlídky chovu a výcviku schetlandských pony, které mají ve Velké Černoci své ustájení, a dalších aktivit.


LOUNSKO: Nový Hrad - Zámecké Velikonoce

Neděle 27. března od 10 hodin

Tradiční velikonoční akcí bude zahájena letošní sezóna na unikátním hradu na úpatí Českého středohoří. Návštěvníky čeká o Velikonoční neděli bohatý jarmark, ukázka staročeských zvyklostí, bičařská show, flašinetář, dobrý voják Švejka a c.k. ŠRAML s tanečnicemi. Chybět nebude ani ukázka velikonočních tradic, zvířat či velikonoční soutěže pro nejmenší, ale i prohlídky zámku. Otevřeno bude také na Velikonoční pondělí, ovšem již bez programu.


PODBOŘANSKO: VROUTEK - koncert kapely Brutus

Pátek 25. března

Rocková a taneční kapela, jejíž historie sahá do druhé poloviny šedesátých let, vystoupí 25. března ve Vroutku na Podbořansku. Přijďte se pobavit a zatancovat se skupinou Brutus a brutální tanečnicí Charlotte. Začíná se v devět večer. Více se dozvíte v článku zde.


TEPLICE: DK Teplice XII. Mezinárodní festival pro děti a mládež Svátek jara 2016

Pondělí 28. března od 17 hodin

Již po dvanácté se uskuteční mezinárodní soutěžní festival pro děti a mládež „Svátek jara". Festival, který je mezinárodní přehlídkou pěveckých, hudebních a tanečních souborů i letos přivítá stovky účinkujících z různých zemí. Program velkolepé show je pečlivě připravován na základě hodnocení mezinárodní poroty. Diváci mohou těšit na pestrou přehlídku různého umění, jako je zpěv, tanec, hra na hudební nástroje atd., na velmi vysoké a profesionální úrovni, a to přes nízký věk a amatérský statut vystupujících. Jednotlivá vystoupení budou hodnocena na soutěžní přehlídce, která se bude konat 29. března 2016 v Domě kultury v Teplicích od 17 hodin. Vyvrcholením festivalu bude zakončení slavnostním gala koncertem 31. 3. 2016 v Divadle Hybernia v Praze od 17 hodin, kde si budou diváci opět moci vychutnat představení moderního, klasického i folklorního tance, zpěvu a ostatní druhy umění. Záštitu nad festivalem drží Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová, hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a primátor statutárního města Teplice Jaroslav Kubera.


TEPLICE: OC Galerie – Získejte barevný deštník

Celý víkend od 10 hodin

Až do 31. března můžete získat krásný jarní deštník, který právě teď vidíte v teplické galerii. Stačí v Galerii nakoupit nad 999 korun, předložit účtenku v den nákupu na informacích obchodního centra v době od 10 do 18 hod a deštník je váš.


TEPLICKO: OSEK - Velikonoční tradice v Oseku

Od pátku 25. března až do neděle 27. března od 10 hodin

Město Osek - ITC Osek vás zve na Velikonoční tradice v Oseku, které budou probíhat ve dnech od 25. do 27. března 2016, od 10 do 17 hodin v areálu cisterciáckého kláštera v prostorách Informačního turistického centra Osek. Čeká vás tradiční ukázka řemeslných dovedností, ale i tvorba vizovického pečiva paní Quirenzovou, foukání skleněných vajec Monikou Tvrzníkovou, několik technik zdobení perníčků i kraslic, řezbářské práce, tkaní na stavu či oblíbenou dílničku Domu dětí a mládeže Osek. Za příznivého počasí budou připraveny hry známé již od našich babiček jako chůze na chůdách, honění vlčka a další. V sobotu od 11 do 16 hodin se těšte na Minifarmu Dlouhá Louka se zvířátky. V neděli od 10.30 hodin se koná v klášterním kostele Slavnost Vzkříšení.


TEPLICKO: DUCHCOV – Zámek - Jak se budí Casanova

Pátek 25. března od 10.40 hodin

Na velikonoční Velký pátek 25. března se opět otevřou brány zámku Duchcov a první letošní návštěvníky přivítá zámecké služebnictvo pana hraběte Josefa Karla Emanuela z Valdštejna, které je provede zámeckými komnatami a čeká je nevídané překvapení. Jako vůbec první uvidí a uslyší, co všechno se na zámku po dlouhé zimě probouzí a znovu ožívá, po době dlouhého spánku se bude probouzet i samotný Giacomo Casanova, věhlasný zámecký knihovník pana hraběte. Ten návštěvníky naučí, jak se vyrábí klíč od zámku, a zároveň všechny zájemce přesvědčí, že každý klíč je od některých dveří, i od těch nejtajnějších, které vedou do třinácté zámecké komnaty. Akci pod názvem Jak se budí Casanova pořádá zámek Duchcov a Divadlo V Pytli Petra Stolaře. Oživené prohlídky se budou konat v 10.40 a 12.40 hodin, délka jedné prohlídky bude cca 80 minut.


TEPLICKO: DUCHCOV – Valdštejnský sál zámku Duchcov - Velikonoční koncert

Neděle 27. března od 19 hodin

Valdštejnský sál duchcovského zámku rozezní hudbou starých mistrů komorní soubor Atlantis Collegium, který doprovodí svým zpěvem mezzosopranistka Pavla Švestková. Na programu koncertu budou díla Antonia Vivaldiho, Giacobo Basevi Cervetta, Jean-Marie Leclaira a dalších autorů.


ÚSTÍ NAD LABEM: ZOO - Velikonoce v ZOO Ústí nad Labem

Až do pondělí 28. března vždy od 9 hodin

Také ústecká zoologická zahrada se připravila na Velikonoce. Celých pět dní bude trvat tradiční velikonoční kvíz „O vejce ptáka nandu". Tři vylosovaní výherci obdrží skutečné vejce nandu pampového, nelétavého ptáka z Jižní Ameriky. Na poslední sváteční den (Velikonoční pondělí - 28. 3.) jsme připravili velikonoční nadílku pro vybrané druhy zvířat (orangutani, surikaty, pekari a další...). Využijeme tzv. enrichmentu, což znamená, že dobroty a potrava budou ukryté v různých schovávačkách, budete moci sledovat, jak si s tím zvířata poradí.


ÚSTECKO: ÚŠTĚK - Úštěcké velikonoce 2016

Sobota 26. března od 9 hodin

Tradiční úštěcké Velikonoce jsou největší lidovou oslavou jara a křesťanských svátků s řemeslnickými stánky v České republice. Můžete se těšit velký dobový velikonoční jarmark, na řadu souborů, vystoupení a průvod folklórních souborů a divadel, malování kraslic, pletení pomlázek a loutkovou scénu se soutěžemi pro děti.


DĚČÍN: Zámek - Pomlázka v Růžové zahradě

Pondělí 28. března od 14 hodin

V pondělí můžete zažít netradiční velikonoční koledu na děčínském zámku, spojenou se soutěžemi a výtvarnou dílnou hlavně pro děti. Ro šikovné děti je připravena sladká odměna z čokoládové manufaktury Jordan.


DĚČÍNSKO: Zámek Benešov nad Ploučnicí - Velikonoční jarmark na zámku

Neděle 27. března od 10 hodin

Řemeslný velikonoční jarmark na Horním zámku v Benešově nad Ploučnicí. Zpříjemněte si Velikonoční neděli návštěvou řemeslného jarmarku! Těšte se na široký sortiment originálních ručně dělaných produktů a také na celou řadu neodolatelných pochutin.


LITOMĚŘICE: Oblastní muzeum - Velikonoční výtvarná dílna podle Kornelie Němečkové

Pátek 25. března od 12.30 hodin

Velikonoční výtvarné dílny můžete navštívit v Oblastní muzeu v Litoměřicích. Akce proběhne od 2.30 do 16.30 hodin, materiál potřebný k práci naleznou návštěvníci na místě. Účast v dílně není omezena ani věkem, ani předchozím přihlášením.


KARLOVARSKO: BOŽÍ DAR - Le Grind Retro Jam 2016

Sobota 26. března od

V sobotu se uskuteční legendární závod ve snowboardingu ve ski areálu Boží Dar Neklid. Pojede se ve stylu 80. a 90. let minulého století, na originální trati. Čeká vás bohatý doprovodný program, spoře oblečené krásné ženy, kohoutí zápasy, DJ LU2, živá hudba po celý den, závody o věcné ceny, k dispozici bude bar s občerstvením a nápoji. Afterparty odstartuje ve 20.30 hodin v Radničním sklípku na Božím Daru, kde zahraje kapela Funky Terrorist.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru