Atrium knihovny zaplní přes prázdniny Afrika, Slam Poetry i komiksoví hrdinové
Ilustrační foto
Co se chystá

Chomutov – I přes prázdniny připravila chomutovská knihovna spoustu akcí. Zazní tady africké rytmy, budou se tančit orientální tance, hrát country a trampské písně a na konci srpna zaplní knihovnu komiksové postavy.

Kdo má rád teplé africké slunce, může si přijít do atria načerpat jeho energii 19. července od 18 hodin. V rámci akce Přijela Afrika vystoupí dětská bubenická skupina JAMBO, připravený je i workshop bubnování a afrických tanců. Divákům se také představí africká hudebně taneční show BaToCu, aktivní muzikohraní s africkými nástroji a celý program zakončí fireshow. Tygra, lva či jiné motivy z Afriky si děti mohou nechat namalovat i na obličej nebo si mohou vytvořit tématické výrobky v africké dílně.

Bluegrassové tóny skupiny Album a gotická hudba uskupení Arcus vás přivítají v atriu knihovny 25. července od 17 hodin na koncertu s názvem A – session.

31. července mezi 9 a 12 hodinu zveme především všechny babičky, dědečky na aktivní dopoledne s vnoučaty i bez nich. V prostředí atria si budou moci vyzkoušet nejrůznější hry a aktivity. Návštěvníky seznámíme například s pétanguem, kroketem, mölkky a také vyzkoušíme velmi zajímavý snag golf. Akce Hrajeme si v každém věku nabídne k vyzkoušení také část z našeho velikého souboru deskových her, které jsou v knihovně k zapůjčení.

Orientální tance i hudba patří již tradičně večeru pod názvem V rytmu Orientu, který zaplní atrium 11. srpna od 20 hodin. Vystoupí tanečnice Shereen, Barya, Daneeb a Pavla či skupiny Orpha Dancers a VRO.

Country a trampské písně si lidé mohou přijít zazpívat 26. srpna od 14 hodin při Country festu.

29. srpna zavítá do Chomutova špička české scény uměleckého odvětví známého pod označením Slam Poetry. Přijede mistr ČR roku 2017 vystupující pod jménem Dr. Filipitch, Švéd, Lef L´Leviatan a další interpreti. Všichni příznivci této neuvěřitelně dynamické, jazykově propracované a divácky atraktivní formy poezie jsou srdečně zváni do prostor atria, stejně jako ti, kteří se s touto formou performace ještě nesetkali.

Komiksové postavy zaplní knihovnu 31. srpna od půl čtvrté. Poslední prázdninové hodiny odpočítají v atriu s komiksem, break dancem a hiphopem. Děti mohou přijít v převleku za oblíbenou komiksovou postavu. Na akci Komiks break přijal pozvání Petr Kopl, autor první české superhrdinské komiksové série a Klára Smolíková s komiksovým workshopem pro menší návštěvníky. Akcí bude provázet beat boxer Pavel Krasl a pozvání přijala i break dancová skupina Urban Fam z Kadaně, která nejen vystoupí, ale zabreakuje i s návštěvníky, kteří projeví zájem. Akci zakončí hip hopový koncert rapera Steeze a skupiny Flex Kid. Velkým tahákem akce je sraz Cosplay kultury, který se bude na severu Čech konat vůbec poprvé.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru