Chomutov - Blíží se víkend a my vám opět přinášíme výběr těch nejzajímavějších společenských, kulturních a sportovních akcí, které se uskuteční od pátku do neděle v Ústeckém kraji.

Na mosteckém hipodromu se pojede parkur. Foto: Oldřich Hájek

MOST: Hipodrom Most – Říjnové parkurové závody

Sobota 10. října od 9 hodin

Jezdecká společnost HIPODROM MOST o. s. a HIPODROM MOST a. s. srdečně zvou všechny příznivce parkurového skákání na Zářijové parkurové závody kategorie B, které se uskuteční 10. října 2015 od 9 hodin v parkurovém areálu mosteckého dostihového závodiště. Zajímavou novinkou závodů je soutěž č. 5: Soutěž Mini–maxi. Občerstvení je zajištěno, vstupné zdarma.


MOST: Městské divadlo Most – Móda a hvězdy

Sobota 10. října od 19 hodin

Velká módní show, která má také charitativní podtext, pomůže dětem z dětských domovů a z Klokánků. Organizátorkou akce je Petra Vyoralová, majitelka Svatebního salonu Delta, diváci uvidí nové kolekce společenské a svatební módy pro rok 2016 Svatebního salonu Delta, také poznají dvě úžasné módní návrhářky Ladu Hellerovou, New art atelier a Míšu Maškovou, M.E.G., dále se předvede známý mostecký butik Viva a bílinský Beauty 2000, své kolekce představí nově otevřený obchod v Centrálu European Brands, pánové se mohou těšit na novou kolekci prádla Triumph. Více se dozvíte v našem článku zde.


MOST: Autodrom – Carbonia Cup a BestCars4u race day

Neděle 11. října od 9 hodin

Již tuto neděli proběhne na mosteckém Autodromu mezinárodní mistrovství formulových, závodních, sériových vozů a speciálních vozů Carbonia Cup. Jeho vyvrcholením bude BestCars4u race day závod na tradičním domovském okruhu s více jak 100 přihlášenými vozy z celé Evropy, speciály a formulemi. Wars project 2015 team nastupuje do tohoto závodu v plné sestavě všech 4 okruhových vozů značky Škoda Octavia od 200 PS Cupovky až po 400 PS speciál, a to ve třídách A2, A7 a A8, kde budou severočeští borci bojovat o stupně nejvyšší. Čeká Vás rozhodně strhující podívaná, protože během jednoho dne je odjeto 15x tréninků, 5x kvalifikací a 5x hlavních závodů. Závody potrvají do 18.00 hodin a vstup je volný.


MOST: Kostel Nanebevzetí Panny Marie – Varhanní koncert

Neděle 11. října od 17 hodin

Varhanní koncert u příležitosti 40. výročí přesunu kostela Nanebevzetí Panny Marie v Mostě. Účinkuje Michal Hanzal (varhany) a pěvecký sbor Vox Cantabilis Jirkov.


MOSTECKO: BRAŇANY – VIII. Braňanské posvícení

Sobota 10. října od 10 hodin

Podzimní VIII. Braňanské posvícení se uskuteční 10. října od 10 hodin na braňanském koupališti. Slavnosti oficiálně začnou o hodinu později, tedy v 11 hodin, a to tradičním naporcováním Braňanské posvícenské husy starostou Petrem Škantou. Ani letos nebude chybět tradiční soutěž v pojídání bramborových šišek od 14 hodin. V areálu braňanského koupaliště se uskuteční také od 14.45 hodin zasazení Stromu budoucnosti a od 16 hodin pak koncert Ivana Hlase. Ve 20 hodin pak Braňanské slavnosti budou pokračovat Posvícenskou zábavou v kulturním domě Stromovka.


LOUNSKO: RANÁ – RC Makety větroňů – aerovleky

Pátek 9. října až neděle 11. října vždy od 10 hodin

Makety historických kluzáků, uvidíte na srazu modelářů, který se bude konat na našem letišti 9-11. října 2015. Sraz modelářů vlastnicích tyto makety, které mají rozpětí křídel i několik metrů, budou v průběhu víkendu s modely létat.


TEPLICKO: DUCHCOV - 61. ročník Duchcovský viadukt

Sobota 10. října od 11.30 hodin

61. ročník běžeckých závodů duchcovským viaduktem. Hlavní závod startuje v 11.30 hodin, vedle kina Lípa Duchcov před vchodem do Zámecké zahrady.


LITOMĚŘICKO: TEREZÍN - Josefínské slavnosti

Pátek 9. října od 19 hodin a sobota 10. října od 10 hodin

Tradiční oslavy 235 let od založení města Terezína se zaměřením na jeho vojenskou historii. Vojenský pochod, vojenské přehlídky, ukázky vojenského výcviku. Hlavním bodem programu bude dobytí dělostřelecké baterie. Dále vás čeká staročeský jarmark a noční souboje. Více na www.terezin.cz.


TEPLICKO: MIKULOV - Krušnohorský Everest 2015

Sobota 10. října od 12 hodin

Krušnohorský Everest je extrémní 12 hodinový intervalový závod tříčlenných družstev, jehož 3. ročník se koná 10. 10. 2015 od 12:00 v Mikulově v Krušných horách. Úkolem družstva je během 12 hodin co nejvíce krát vystoupat po slalomovém svahu na Bouřňáku. Délka svahu: 700 m, převýšení 256 m.


TEPLICKO: MODLANY - Drakiáda

Sobota 10. října od 14 hodin

V sobotu si můžete v Modelparku v Suché u Modlan užít tradiční drakiádu. Zasoutěžíte si v létání vašich draků, RC modeláři zájemcům předvedou modely letadel a raket. Pro děti dostanou příchozí špekáčky a brambory k opečení.


LITOMĚŘICE: Střelecký ostrov - Závody s přilbou na čemkoliv, co má kolečka

Sobota 10. října od 15 hodin

Zábavné odpoledne a večer určen pro celou rodinu. Závod na čemkoliv, co má kolečka, ukázka výcviku psů, tvořivé dílničky, přednášky, soutěže, hry - po zdolání programu buřt zdarma a jako bonus promítnutí filmu, který si sami vyberete.


ÚSTECKÝ KRAJ:  Výstava na stromech

Pátek 9. října až neděle 11. října

Výstava na stromech je celorepublikový happening, který se koná během Týdne důstojné práce a upozorňuje na ožehavá témata naší každodenní spotřeby. Přibližně padesát českých parků bude po dobu jednoho týdne od 3. října 2015 současně hostit výstavu o kávě - Plné ruce práce. Výstava se přibližuje pěstování kávy v Mexiku a Guatemale, aktuální problémy pěstitelů a naše možnosti odpovědné spotřeby kávy. Kde v našem kraji můžete tuto výstavu shlédnout? V Městských sadech v Ústí nad Labem, v Jiráskových sadech v Litoměřicích, v Lesoparku Osmička v Lovosicích, na Mírovém náměstí v Lounech a na Husovo náměstí ve Štětí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru