Chomutov – Jedenáct tipů na zábavu v Ústeckém kraji a jeden v saské metropoli Drážďanech najdete v aktuálních tipech na víkend, které patří na našem webu mezi nejoblíbenější pravidelné rubriky. Tak kam vyrazíte?

Muzeum tramvají v Drážďanech. I to bude v sobotu v noci otevřené. Co u nás stále jezdí po kolejích, Němci už vystavují. Foto: Strassenbahnmuzeum

DRÁŽĎANY: Letní muzejní noc

Sobota 11. července od 18 hodin

V sobotu 11. července 2015 proběhne vrchol letní sezóny v Drážďanech: Letní muzejní noc. Skoro 50 muzeí otevře své brány a představí se tímto neobvyklým způsobem. Otevřou se i běžně nepřístupné depozitáře a mimořádné prohlídky dají nahlédnout do tajů drážďanských muzejních pokladů. Vstupné činí 13 eur pro dospělého. V ceně je i jízdenka na MHD. Více zde.


NECHRANICE: Hopman Triatlon 2015

Sobota 11. července od 11 hodin

Zasportovat si můžete při dětském, krátkém a polovičním železňák triatlonu. Kde? V autokempu U Hráze na Nechranické přehradě. První dětská kategorie startuje v 11 hodin. Královská potom ve 12. Plave se při ní 1,9 kilometru, poté čeká jízda 90 kilometrů na kole a 21 kilometrů běhu. Prezentace je už od 8.45, přihlášky na www.hopmantriatlon.cz.


KRÁSNÝ DVŮR: Dvorské slavnosti Jana Rudolfa

Sobota 11. července od 10 do 17 hodin

Navštivte tradiční historickou akci a přeneste se do roku 1812, kde na vás kromě oblíbených živých obrazů v zámeckých interiérech čeká historická módní přehlídka, divadlo, kejklíři a kouzelníci, to vše samozřejmě za zvuků dobové hudby. Zboží dle svého gusta navíc můžete pořídit na místním trhu - jedná se zkrátka o akci, kde nic nechybí a kterou byste rozhodně neměli vynechat!


CHOMUTOV: Workshop pro děti i dospělé

Sobota 11. července od 14 do 17 hodin

Přijďte si do Podkrušnohorského zooparku vyrobit Krušnohorskou hračku, svíčku z vosku, vyzkoušet filcování vlny, naučte se tvořit bambule z nepředené vlny, vlněné panenky nebo si uplést košíček z pedigu a vytvořit kouzelnou plechovou píšťalku. Naučte se něco nového a odneste si domů vlastní výrobek.


HRADIŠTĚ: Jede se další díl závodů do vrchu Triola Cup

Sobota 11. července od 12 hodin

Už v sobotu se jedou další závody do vrchu ze série Triola Cup. Tentokrát se vracejí na trať do Hradiště na Chomutovsku, kde se jelo už jednou letos na jaře. Trénuje se od rána, první ostré jízdy startují okolo poledního. Na závodníky čeká pět kilometrů perfektního asfaltu s pětadvaceti zatáčkami. Videopozvánku jsme přinesli zde.


JIMLÍN: Zámecké kulturní léto na Novém hradě

Sobota 11. července od 17 a 20 hodin

Trochu kultury si můžete užít v sobotu na krajském zámku v Jimlíně. V rámci zámeckého kulturního léta se tam hrají dvě divadelní představení: nejdříve od 17 hodin pro děti Býk Ferdinand od Činoheráku Ústí, od 20 hodin potom zahraje stejné divadlo pro dospělé Dva pány z Verony, nejstarší Shakespearovu komedii a pravděpodobně jeho první hru vůbec.


TRIANGLE: Pestrý program pro děti v průmyslové zóně Triangle

Sobota 11. července od 13 hodin

V sobotu 11. července se můžete těšit na Family day od společnosti Yanfeng v areálu průmyslové zóny Triangle. Akce plná soutěží a pestrého programu začíná ve 13.00 hodin. Děti se budou moci vyřádit na skákacím hradu, v happy boxu, pralesním dobrodružství nebo se zúčastnit malováním na obličej. Podrobný program jsme přinesli zde.


TEPLICE: Televize Prima jede do Teplic!

Sobota 11. července od 15 hodin

TV PRIMA přijede se svým kamionem a vy se stanete svědky živého natáčení Televizních novin! K tomu vás čeká bohatý doprovodný program a autogramiáda hostů. Program začíná v 15 hodin u teplické Olympie a pro děti tu bude malování na obličej, skákací hrady, balónková show a zábavné soutěže. Více k programu zde.


DUCHCOV: Na zámku jsou oživené prohlídky

Sobota 11. července od 13.30 a 15 hodin

Casanova se žení! S tímto podtitulem přichystal zámek v Duchcově na sobotní odpoledne oživené prohlídky. V hlavní roli Petr Stolař, Vladimír Gončarov, Inna Davidenko a herci Divadla V Pytli. Vstupné je dvě stě korun, nevěsty ve svatebních šatech ale neplatí nic.


MOST – LOVOSICE: Projeďte se malebnou lokálkou

Sobota 11. a neděle 12. července

Malebná lokálka o délce 44 kilometrů spojující Lovosice, Třebenice, Třebívlice a Libčeves s Mostem jezdí v sobotu a neděli. Z důvodu plánované výluky nejsou vlaky provozovány na úseku z Lovosic do Litoměřic. Jízdní řád najdete na tomto odkazu.


TEPLICE: V muzeu je hrnkové sympozium

Do neděle 12. července

Výstava v Regionálním muzeu v Teplicích představuje výsledky prací mezinárodního hrnkového sympózia pořádaného 15. až 25. 6. 2015 Českým porcelánem Dubí. Hrnková sympózia jsou výzvou pro netradiční a kreativní zpracování všech možných tvarů hrnků a pohárků, které se mohou stát přinejmenším inspirací nebo přímo předlohou pro zavedení do výroby. Výstava končí v neděli 12. července.


DĚČÍN: Kombinovaná prohlídka města zámku s průvodcem

Neděle 12. července od 10 hodin

Víte, kde najdete v Děčíně jelena s hořícím křížem, místo pro 2000 druhů růží, nejstarší vodočet v Evropě, sochy jak na Karlově mostě, nebo že to Tyrš nemá daleko k Járovi Cimrmanovi? Nejméně o toto odejdete chytřejší ze zábavného okruhu podzámčím a zámkem. Trasa: Městská knihovna, Masarykovo náměstí, Křížová ulice, zámecké nádvoří a konírna, Růžová zahrada, zámecká chodba, Kostel povýšení sv. Kříže, jižní zámecké zahrady, řetězová lávka. Začátek: Infocentrum Děčín, ulice Karla Čapka 1441/3. Cena za prohlídku (2 hod) za osobu: V ceně prohlídka zámku „Barokní perly“ v hodnotě 90 Kč Dospělí 180,- Děti 6-15 let 100,- Senioři nad 65 let 140,- Rodinné vstupné 450,- (2 dospělí a 2 děti do 15 let).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru