Chomutov - Desítka tipů na předposlední červnový víkend, kterou jsme vám připravili, nabízí nejrůznější zábavu. Vybrat si mezi nejlepší akcí, kde strávíte den, nebude jednoduché.

HORA SVATÉ KATEŘINY: Navštivte Kateřinské trhy se zábavou

Sobota 20. června od 9.30 hodin

V horském městečku Hora Svaté Kateřiny na Mostecku se v sobotu konají trhy a zábava pro všechny příchozí. Vstup do města se otevírá v 9.30 hodin, slavnostní průvod dorazí na náměstí v deset hodin. Uvidíte ukázky stříhání ovcí, dřevorubecké soutěže, soutěže hasičských sborů v přetahování lanem či soutěž v kutálení balíků slámy.


ŽELENICE: Neckyáda na Bílině

Sobota 20. června od 10 hodin

Přehlídka podomácku vyrobených plavidel se v sobotu koná v Želenicích na Mostecku. Na loďky se můžete mezi desátou a dvanáctou hodinou podívat před obecním úřadem, start je potom ve 14 hodin v Českých Zlatnících. Dojezd do Želenic se předpokládá do půl čtvrté odpoledne.


MOST: Na Hněvíně se koná Den magistra Kelleyho

Sobota 20. června od 11 hodin

Čtrnáctý ročník Dne magistra E. Kelleyho se uskuteční 20. června na mosteckém hradě Hněvíně. Program bude na kopci nad městem běžet od 11 hodin, skončí před půlnocí. Návštěvníci se na hrad dostanou pěšky po přístupové komunikaci nebo lesem, kde bude Střediskem volného času připravována zábavná cesta s různými sportovními úkoly a překvapením. Adrenalinovou atrakcí v podhradí bude lanové centrum. Ve sklepní místnosti a na divadelním nádvoří bude připraveno kočovné muzeum strašidel, oživlá strašidla, čarokrámek. V průběhu celého dne bude otevřena hvězdárna hradu Hněvín. Otevřena bude stálá expozice Dílna magistra Edwarda Kelleyho, na nádvoří i před hradem bude zajištěno občerstvení. Program hodinu po hodině jsme přinesli ZDE.


MODLANY: Koná se velký modelářský letecký den

Sobota 20. června od 10 hodin

Velký modelářský letecký den pořádá modelářský klub Severka v sobotu na letišti v Suché u Modlan. Jedná se zajímavou a nevšední akci, která svým rozsahem nemá v širokém okolí obdoby. Platí se padesátikorunové vstupné, děti mají podívanou zadarmo.


SKUPICE: Oslava Dne otců s výstavou traktorů

Sobota 20. června od 10 hodin

Ve Skupicích na Lounsku se budou o víkendu pěkně bavit. V sobotu tam mají nezvyklé oslavy. Program: soutěže, hry a dílny pro dospělé a děti, výstava traktorů a fréz, živá zvířata, malování na obličej, kulturní program, ukázky modelářů DDM Postoloprty, občerstvení a překvapení. Nejúspěšnější získají "Skupickou medaili".


NECHRANICE: 750 km po řece Ohři

Sobota 20. června od 13 hodin

Na Nechranické přehradě se koná druhý ročník vodácko – turistické akce 750 km po řece Ohři, Nechranice – Žatec. Nechte se vyvézt autobusem pod Nechranickou přehradu (sraz ve 12 hodin v loděnici v Žatci) a splujte od Nechranic do žatecké loděnice, kde na vás již bude čekat přichystané občerstvení a také zábava. 750 kilometrů se dosáhne při účasti 56 osob. Přihlášky a další info na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Hromadný start u výpustě je ve 13 hodin.


SINUTEC: Podívejte se k zázračné studánce

Sobota 20. a neděle 21. června

První historická návštěvnická sezóna v areálu kaple sv. Víta se zázračnou studánkou v Sinutci bude zahájena již tuto sobotu Sinuteckým kuropěním. Letos poprvé v historii se veřejnosti otevře unikátní barokní areál kaple svatého Víta se zázračnou studánkou ve vísce Sinutec nedaleko Libčevsi v jihozápadní části Českého středohoří na pomezí okresů Louny, Most a Teplice. Otevření této kaple předznamenává tuto sobotu a neděli z 20. na 21. června již druhý ročník Sinuteckého kuropění. „Toto pondělí byl svátek českého zemského patrona svatého Víta, jehož atributem je kohout. Na tento sobotní večer (od 18:00) a nedělní ráno jsme proto připravili odchyt zdejšího ptactva a povídání o něm s ústeckým ornitologem Václavem Beranem. Speciální ornitologická exkurze na Dlouhou horu se uskuteční za rozbřesku a bude spojená s pozorováním východu slunce," představil akci hlavní organizátor Jan Kvapil.


JÍLOVÉ: 16. ročník Mezinárodního hudebního festivalu v Jílovém

Sobota 20. června od 15.30 hodin

16. ročník MHF pro dechové orchestry a mažoretkové skupiny opět po roce navštíví Jílové na Děčínsku. V sobotu 20. června od 15.30 hodin bude na zámeckém nádvoří hrát Dechový orchestr ZUČ Přelouč, který má již čtyřiapadesátiletou tradici. Spolu s ním v Jílovém vystoupí taneční skupina Srdíčko Kolín. TS mažoretek byla založena v roce 1990 při 7. ZŠ Kolín.


DĚČÍN: Den záchranářů Ústeckého kraje

Sobota 20. června od 10 hodin

Po roce se vrací úspěšný Den záchranářů Ústeckého kraje. V sobotu 20. června se parkovišti před knihovnou, Smetanově nábřeží a Mariánské louce představí jednotlivé složky záchranného systému a další organizace zaměřené na poskytování první pomoci při řešení krizových situací nebo organizace zaměřující se na prevenci. Celým dnem bude provázet Josef Melen. Chybět nebude ukázka práce leteckých záchranářů nebo říční policie. Program hodinu po hodině naleznete ZDE.


PESVICE: Vítání prázdnin na letišti

Sobota 20. června od 9 hodin

Celý den od 9 do večerních hodin se konaj ívyhlídkové lety. Lety na letovém simulátoru - FlyBoys. Program: 10:15 - Zahájení soutěží pro děti, předvedení leteckých modelů, výcvik psů, ukázka požární techniky, ukázka historické vojenské techniky, atrakce. 13:00 - Letová ukázka vystavené letecké techniky. 15:00 - Vyhlášení vítězů dětských soutěží a předání cen - vyhlídkové lety. 15:30 - Slosování vstupenek pro vyhlídkový let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru