Chomutovsko – Už víte, co budete dělat o nadcházejícím víkendu? Přinášíme vám pár tipů, kdy a kam se můžete vypravit.

masopust132

Sobota 14. února

Chomutov - 13.00 hodin – Masopustní průvod a veselice ve Staré Vsi. Akce začíná v chomutovském zooparku u restaurace Tajga, poté se půjde městem na náměstí 1. máje, kde na radnici bude předán klíč od města a povoleno masopustní veselí. Od 14.30 hodin bude masopustní rej pokračovat ve Staré Vsi (opět zoopark), kde budou v místní stodole připraveny vepřové hody. K poslechu zahrají kapely Úlet a Švejk band, vstupné činí 30 korun pro děti, 60 pak pro dospělé. Účastníci průvodu v maskách mají vstup zdarma.

Kadaň - 10.00 hodin – C.K.Masopust. Na tradiční masopust ve velkém stylu se můžete vypravit i do Kadaně. Tady se městem prožene rej plný masek, které vyrazí úderem 13. hodiny za velení dobrého vojáka Švejka z kadaňského hradu, odkud se maškarní průvod spolu s muzikanty a povozy vydá směrem na radnici. Tam, po přehlídce pluku pětatřicátníků, požádá Švejk starostu města o povolení masopustního veselí. Z náměstí se pak průvod vydá okolo Střelnice ke mlýnu na řece Ohři, kde bude utopena Morana. Poté se masopustní rej opět vrátí na náměstí, kde budou moci návštěvníci pokračovat v gastronomických hodech, při kterých se bude podávat jak pivo a slivovice, tak sladké koláče a podobné dobroty, které bude možno zapíjet i medovinou nebo svařeným vínem (kompletní program dne najdete zde).

Kadaň / KZ Orfeum – 17.00 – Večer s Baranijankou. Zábava pro všechny generace s orchestrem Milana Baranijaka. Vstupné 70 korun, pro seniory za 50.

Klášterec nad Ohří / Kulturní dům – 20.00 hodin – Reprezentační ples města. Hraje Big Band Bonit, jako hosté vystoupí Tereza Kerndlová, mistři v rock n ́rollu Capoeira Axé, brazilské bojové umění a Taneční studio M. Vstupné je 250 korun.

Neděle 15. února

Chomutov / areál Domovinka – 14.00 hodin – Fašank aneb Kozí masopust. Vydejte se na druhý díl chomutovského Rodinného zápolení, na programu bude masopustní průvod, loutkové divadlo, zabijačkové hody a další. Registrace a výdej známek bude probíhat od 13.30 do 15 hodin, začátek průvodu bude ve 14 hodin.

Chomutov / Domeček – 15.00 hodin – Karneval. Čeká vás diskotéka a soutěže. Nejkrásnější masky budou odměněny.

Jirkov – 14.00 hodin – Masopust. Masopustní veselí připravili i v Jirkově, sraz bude v atriu Galerie Jirkov, maškary projdou městem až do restaurace Bremen. Tekutiny na cestu povoleny, hlučet nařízeno.

Jirkov / Kulturní dům – 15.00 hodin – Karneval show. Hudební divadlo Hnedle vedle uvádí Velký dětský maškarní rej, pořad plný bezprostředního humoru, dětských písniček, soutěží a řádění s Tomem a jeho kamarády, masky s sebou! Plné vstupné 50 korun.

Kadaň / KD Střelnice – 15.00 hodin – Včelí medvídci zpívají. Bráškové Brumda s Čmeldou se probudí po dlouhém, zimním spánku a protože zrovna nemají co na práci, začnou společně vzpomínat, co všechno už společně prožili. Nejvíce ze všeho se ale mají do zpěvu a tak zpívají a zpívají! Když poprvé spatří diváky v publiku, snaží se zjistit, co je to za podivný druh hmyzu. Kromě Roháčka, Kvapníka, Čmelinky a loupežníka Čmelobuba, se v příběhu divadla Věž objeví také neviditelný brouk Bubeníček a neviditelná čmeláčí tanečnice Medovinka. Vstupné 30 korun, dospělý doprovod zdarma.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru