Chomutov - Adventní čas v Chomutově je tradičně ve znamení koncertů i výstav. Ani tento rok nebude výjimkou. Svůj program přichystalo na advent Středisko knihovnických a kulturních služeb i Oblastní muzeum v Chomutově. První potěší příznivce hudby, druhé tentokrát cílí i na dětské publikum.

Oblastní muzeum na konci listopadu otevře v radničních prostorách výstavu věnovanou vánočním svátkům s názvem Když Mikuláš ztratil plášť. „Výstava je součástí projektu muzea a města společně s partnerským městem Annabergem s názvem Dětské Vánoce v Krušných horách," říká organizátorka výstava Slávka Brůnová, podle které je výstava tentokrát více zacílena na dětské návštěvníky. „Kromě vánočních předmětů a betlémů zde budou výrazně zastoupeny také nejrůznější hračky," dodává Brůnová a prozrazuje, že výstava v zadním sále muzejních prostor bude mít podobu zasněženého náměstíčka s Mikulášským trhem. Výstavu pak doplní také tři adventní koncerty 6., 13. a 20. prosince.

Adventní koncerty už tradičně rozezní také kostel svatého Ignáce a hned od začátku to bude stát za to. První adventní neděli zde totiž vystoupí Zuzana Stirská a její uskupení Fine Gospel Time. Následovat bude Hlahol s Komorním orchestrem města Chomutova na druhou neděli a sbor Ventilky ZUŠ Jirkov o třetí neděli. Na čtvrtou adventní neděli vystoupí nejdříve v galerii Lurago a následně v kostele svatého Ignáce Loutna česká. Galerie Lurago bude rovněž hostit koncerty Jirkovských seniorek a sboru Slavíček z Jirkova, vokálně instrumentální skupinu Madrigal a sbor VOX CANTABILIS. Koncerty jsou plánované na 1., 6. a 19. prosince.

Více informací na www.echomutov.cz/vanoce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru