Chomutov – Basová kytara – Milan Broum, klávesy – Jirka Valenta, hostující bubeník – Martin Vajgl, kytara, zpěv – PETR JANDA. Dámy a pánové, do Chomutova přijíždí legenda českého rocku, muzikanti tělem i duší, nejslavnější tuzemská kapela... Na sever Čech míří OLYMPIC. Chcete být u toho? E-chomutovsko pro vás nachystalo osm lístků.

olympic1311

Slavné, slavnější, nejslavnější

Představovat matadory českého hudebního nebe je jako nošení dříví do lesa. Vypsat všechny hity kapely téměř ani nelze. Jejich skladby se nedělí na známé a neznámé, ale na slavné, slavnější a nejslavnější. Některé vznikly před půl stoletím, přesto asi není v republice člověka, který by je neznal. Hrají se pořád, hrají se všude, mnohé z nich jsou fenoménem nemajícím u nás obdoby.

První honorář = 60 korun

Kapela Olympic vznikla v roce 1963. Za jednapadesát let prošlo jejími řadami bezpočet českých hudebních osobností, jedna je ale stálá. Určitě není těžké uhodnout, o kom je řeč. Svoji první desku nahrál Olympic v roce 1964 v edici Big Beat Mladého světa. Snímky, kterých se prodalo na čtyři sta tisíc výlisků, se točily na jeden mikrofon ve studiu v Bráně borců Spartakiádního stadionu na Strahově. Paradoxně pod prvním singlem (Adresát neznámý/Roň slzy) je podepsán Taneční orchestr Čs. rozhlasu, řízený Josefem Vobrubou, na desce ale skutečně hraje Olympic a honorář 60,- Kč tehdy skupině nikdo neodepřel.

VIDEO: My už jiný nebudem, LIVE

Co se dalších vydaných desek týká, počítají se na desítky (včetně všech zlatých edicí, výběrů atd. jich bude kolem sedmdesáti). S nástupem let devadesátých začala kapela vydávat také videoprodukty (VHS a později DVD), těch má na svém kontě patnáct.

Vypisovat veškeré další „olympické" úspěchy bylo by na hodně dlouho. O stálé oblíbenosti a neutuchající popularitě kapely svědčí beznadějně vyprodané koncerty. Vstupenky mizí rychlostí blesku, například na chomutovský večer bylo během jednoho dne prodáno 160 lístků.

Kdy, kde, za kolik

Nyní se už dostáváme k tomu nejdůležitějšímu. Chomutovskému publiku se Olympic představí ve čtvrtek 27. listopadu v Městské sportovní hale. Koncert začíná v 19.30 hodin (vstup do haly bude umožněn již od 18 hodin). V současnosti jsou v prodeji ještě vstupenky na sezení v částce od 380 do 420 korun a na stání za 350 korun. Na místě samotném budou lístky dražší a vyplatí se tedy zakoupit je v předprodeji. Ten probíhá v chomutovském infocentru a na portálu www.ticketstream.cz.

Soutěž

Chcete být u toho? Zkuste štěstí v naší soutěži, pro čtyři z vás máme dvojici lístků (2 x na sezení, 6 x na stání). Co pro jejich získání musíte udělat? Správně odpovědět na soutěžní otázku, odpověď poslat na redakční poštu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. (do mailu nezapomeňte uvést své telefonní číslo, abychom vás mohli v případě výhry kontaktovat) a čekat, zda se na vás usměje štěstí. Uzávěrka soutěže bude za čtrnáct dní, ve středu 26. listopadu (den před koncertem) v 12.00 hodin přesně.

Soutěžní otázka: Napište nám, jaký název hudební soubor nesl, než se začal jmenovat Olympic...

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru