Chomutovsko – Víkend je těsně před námi a vy nevíte, co dělat? Třeba vám pomohou naše tipy na zábavu. A že jich zase je. Jsou natolik rozmanité, že si snad vybere každý. Už jen si přát, aby vydrželo krásné počasí.

V mosteckém Centralu se chystá zábava pro chlapy včetně automobilových simulátorů. Ilustrační foto: Oldřich Hájek

CHOMUTOVSKO

STRUPČICE: Letní strupčické hrátky

Sobota 26. července od 14 hodin
Soutěže v netradičních disciplínách jako slalom na lyžích, přetahování, přenášení míčků či štafeta na lehátkách se konají v sobotu odpoledne ve Strupčicích. Zúčastnit se mohou šestičlenná družstva, v každém z nich musí být alespoň dvě ženy. Ve 20.30 poté začíná taneční zábava pod širým nebem Letní noc, kde si za 75 korun můžete poslechnout skupiny Žízeň a Elán Revival.

CHOMUTOV: Večerní jízdy Safari expresem

Pátek 25. července a sobota 26. července
V letních měsících si návštěvu zooparku užijete i po setmění. Od června zahajujeme večerní jízdy Safari expresem. Každý pátek a sobotu ve 20:15 vyjede terénní souprava ze zastávky u brány zooparku, o čtvrt hodiny později můžete nastoupit na zastávce poblíž recepce v kempu na Kamencovém jezeře. Jízda se uskuteční při minimálním počtu deseti osob a cena jízdenky je 80 Kč za dospělou osobu a 50 Kč za dítě. Jízdy nahradí páteční večerní procházky, které se v průběhu prázdnin nekonají.

DROUŽKOVICE: Půjdete na Anenskou pouť a taneční zábavu?

Sobota 26. července od 14 hodin
Anenská pouť a Anenská taneční zábava se konají v sobotu v Droužkovicích u hospody U Hřiště a na fotbalovém a víceúčelovém hřišti. Na programu jsou dětské soutěže, atrakce, vystoupení kouzelníka, zahraje František Nedvěd mladší, Vladimír Hron či Marcela Holanová. Večer hraje k tanci skupina Úlet.


 

MOSTECKO

MOST: Svezte se po Švestkové dráze

Sobota 26. a neděle 27. července
Zkuste se svézt o prázdninových víkendech motorovým vlakem na takzvané Švestkové dráze mezi Mostem a Lovosicemi. Projedete Českého středohoří a přímo z dráhy můžete vyrazit na pěší i cyklistické výlety. Z Mostu vlak vyráží v 9:34 hodin každou prázdninovou sobotu a neděli až do konce srpna.Celkem vyjedou dva páry vlaků Litoměřice - Lovosice - Most a jeden pár Litoměřice - Třebívlice. Odjezdy z Lovosic jsou v 8:01 (s přestupem z vlaku ČD v Čížkovicích), 13:31 a 16:34, z Litoměřic v 13:18 a 16:16, z Mostu v 9:34 a 18:03. Jízdné z Mostu do Litoměřic stojí 50 Kč pro dospělého, děti a důchodci nad 70 let zaplatí poloviční jízdné.

MOST: Víkend pro chlapy v Centralu

Sobota 26. července od 10 do 17 hodin
V sobotu mezi desátou a sedmnáctou hodinou se v Centralu Most zaměří na mužskou část příchozích. Pro chlapy (ale nejen je) budou připravena vystavená kola, motorky, závodní bmw, motokáry či čtyřkolky. Zúčastnit se také můžete několika soutěží. Více v našem článku ZDE.

KLÍNY: Poznejte vaše pekaře v pohybu při Klínojapekaření

Sobota 26. července od 13 do 19 hodin
Na tuto sobotu 26. července připravuje společnost JAPEK ve spolupráci s neziskovou organizací Pro Litvínov velmi zajímavou akci. Všichni, kteří v sobotu přijedou do sportovního areálu na Klínech, můžou od 13. hodiny fandit družstvům zaměstnanců JAPEKu v jejich soutěžním klání a od 15 hodin se pak mohou sami zúčastnit zajímavých a úsměvných soutěží, jako například házení ošatkou, pojídání rohlíků na čas, přenášení přepravek a slepou ochutnávku, děti pak můžou například z těsta vymodelovat rohlík 21. století. A nebude se soutěžit jen tak pro skvělou legraci, připraveny jsou zajímavé ceny, které se na závěr této akce v 19 hodin budou losovat.

BRAŇANY: Udělejte si výlet do Selského dvora

Sobota 26. a neděle 27. července
Přemýšlíte o víkendovém výletu do klidné a sympatické lokality? Můžete se vydat třeba do Selského dvora v Braňanech u Mostu. Děti, a nejen ony, si prohlédnou s radostí domácí zvířata: Ve stájích se zabydleli koně mnoha plemen, své příbytky našli oslíci, miniprasátka, králíci, kozy a či ovečky. Najíst se můžete v příjemné krčmě.

BEDŘICHŮV SVĚTEC: U nejstaršího kostela se koná pouť

Sobota 26. července od 15 hodin
Sdružení pro obnovu kostela sv. Jakuba v Bedřichově Světci a obec Bělušice pořádají v sobotu odpoledne tradiční Jakubskou pouť. Začíná se v 15 hodin mší v kostele Sv. Jakuba, který je nejstarší stavbou na Mostecku, následuje pestrý program na návsi. Zájemci si mohou prohlédnout kostel společně s průvodcem. V 16 hodin vystoupí historičtí šermíři, večer se můžete těšit na vystoupení Elán Revival či Vládi Hrona. V areálu kostela se také koná putovní výstava fotografií amatérských severočeských fotografů o krásách našeho kraje v celku i detailu.

MOST: Zaposlouchejte se do folku a vyberte nejhezčí sochu

Neděle 27. července od 13 do 22 hodin
V areálu kostela Nanebevzetí Panny Marie v Mostě se v neděli odpoledne koná Folkový Most. Vystoupí kapely Poutníci, Album, Garcia, Druhá tráva, Vítr ve vlasech, Voila a Spirituál kvintet. Můžete se projet na Segway a v anketě zvolit nej sochu právě skončivšího sochařského sympozia.


TEPLICKO

OSEK: Vydejte se na noční prohlídku kláštera

Pátek 25. července od 21 hodin
Město Osek, Informační a turistické centrum zve na večerní prohlídku v cisterciáckém klášteře v Oseku při svitu svíček. Cena 100 korun, rezervace v Informačním turistickém centru v Oseku na telefonu 417 822 138, 777 735 714, na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo osobně.

BÍLINA: Dům dětí pořádá Noc s technikou

Pátek 25. července od 18 hodin do soboty 26. července 18 hodin
Dům dětí a mládeže v Bílině připravil pro děti ve věku od osmi do patnácti let páteční "spaní" v domečku. V programu jsou hry na počítačích, tvorba příšerek na počítačích, seznámení s Baltíkem a technické dílničky. Děti spí v tělocvičně na karimatkách ve vlastním spacím pytli. Stravování: večeře vlastní, snídani a pitný režim mají připravený v DDM. Do batůžku dětem rodiče připraví: hrneček na pití, přezůvky, kartáček na zuby.


LOUNSKO

CÍTOLIBY: Pořádají Svatojakubskou pouť

Sobota 26. července od 13 hodin
Na Tyršově náměstí v Cítolibech u Loun odstartuje v sobotu hodinu po poledni Svatojakubská pouť. Vystoupí hudební soubory, přichystaná je zábava pro děti, pouťové atrakce, ukázky tradičních řemesel či pečení perníků. Jako hosté předstoupí před publikum herci Mojmír Maděrič a Roman Štolpa. Po setmění je naplánovaný ohňostroj. Během dne si můžete v tamní bažantnici zahrát paintball. V neděli se ještě od 16 hodin koná poutní mše.

BRLOH: Ve mlýně se otevírá expozice Pekárna

Neděle 27. července od 14 hodin
Vernerův mlýn v Brlohu na Lounsku představí návštěvníkům v neděli novou expozici – Pekárnu. Vstupné bude dobrovolné. O víkendech je otevřeno vždy mezi 11. a 17. hodinou. Vernerův mlýn v Brlohu u Loun je historickým mlýnem o dvou složeních na vrchní vodu. Tento mlýn byl v roce 2007 prohlášen Národním památkovým ústavem za kulturní památku.

KRÁSNÝ DVŮR: Krásnej Fest bude plný bezva kapel

Sobota 26. července od 18 hodin
Open air festival se koná v sobotu v areálu TJ Krásný Dvůr. Těšit se můžete na Projekt s víčky, Stamp Out System, No Many, Morysbundus Band, Žádnej stres, Faces Are Fiction, Totální nasazení a od jedné ráno na Jam Session. Vstupné je sto korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru