Prunéřov – Tři tratě rozdílných obtížností a distancí, nádherné prostředí Krušnohoří, skvělá sportovní zábava. To vše dohromady skýtá 3. ročník extrémního závodu horských kol Tuatara Bike 2014.

tuatarapozvanka257

Na co se můžete těšit?

Čeká Vás „bajkování" v úžasném, ale velmi drsném terénu údolí prunéřovského potoka a přilehlých vrcholů Krušných hor. Připravte se na souboj s přírodou, vlastním tělem i vůlí. Pořadatelé nachystali trať plnou těžkých kamenitých pasáží, technických výjezdů, hravých singletrailů a hlubokých brodů. Počítejte s rychlými sjezdy plnými kořenů, připravte se i na nošení kola na zádech.

Nebojte se...

Odradila vás úvodní slova? Nemusela. Na své si přijdou i méně zdatní cyklisté či cyklistky, na start závodu se mohou postavit dokonce i děti. Výše popisovaná trasa patří do kategorie Hard a je určena těm nejodvážnějším. V Prunéřově ale můžete vyrazit také na trať nazvanou příznačně Hobby a tu podle organizátorů zvládne skutečně každý.

Jak to tedy je...

Trasa Hard – 50 kilometrů; převýšení 2140 metrů
Pořadatel uvádí: „95% nádherný těžký terén; bohužel ještě pořád 5% asfalt. Na trati se nachází jedna občerstvovací stanice, kde bude možné doplnit energii."

Trasa Hard – 37 kilometrů; převýšení 1490 metrů
Pořadatel: „Pro ty, co si už netroufnou do té „nejbajkovější" části trati."

Pro obě trasy můžete závodit v kategoriích – M18 – muži 18-29 let, M30 - muži 30-39 let, M40 - muži 40-49 let, M50 – muži 50-59 let, Z18 – ženy 19-39 let, Z40 – ženy nad 40 let (včetně)

Trasa Hobby - 13 kilometrů; převýšení 390 metrů
Pořadatel: „Cesty s mírným převýšením. Hobby je určena účastníkům, kteří si chtějí vyzkoušet jízdu v terénu. Je vhodná i pro začátečníky. Startovat na ní může i mládež, avšak pouze s písemným souhlasem zákonného zástupce nebo v doprovodu rodiče."

Kategorie: M - muži (bez rozdílu věku), Z- ženy (bez rozdílu věku)

Kdy, kde, za kolik

Závod se koná zítra, v sobotu 26. července, zahájení a závěr proběhnou v prostoru kempu prunéřovského koupaliště (ze silnice č. 1/13 odbočka u motorestu Ušák). Start trasy Hard bude v 12 hodin, start trasy Hobby o čtvrt hodiny později. Prezentace závodníků proběhne od 8.00 do 11.15 hodin, startovné činí 300 korun na Hard, 150 pak na Hobby. Platí se při prezentaci.

Startovní podmínky

Všichni jezdci se zúčastní závodu „na vlastní nebezpečí", což potvrdí svým podpisem při registraci. Pořadatel neručí za škody účastníkům vzniklé ani jimi způsobené. V době konání závodu nebude silnice uzavřena pro ostatní dopravu, regulace bude zajištěna pořadatelskou službou. I přes velmi slabý provoz je bezpodmínečně nutné dodržovat pravidla silničního provozu. Účastník je povinen si nechat označit kolo od pořadatele startovním číslem. Na trať nebude vpuštěn účastník bez ochranné cyklistické přilby.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru