Chomutov – Vypadá to, že by o víkendu nemuselo být úplně ošklivé počasí, tak proč nevyrazit na výlet nebo za zábavou? Abyste se nemuseli nijak složitě rozhodovat, máme pro vás desítku tipů. Na své si přijdou milovníci adrenalinu, sportu, psů, divadla i vesnických tancovaček.

Festival loutkových divadel se bude konat na zámku v Korozlukách na Mostecku. Foto: www.e-chomutovsko.cz

STRUPČICE: Zahájení letní sezóny sportovního areálu

Sobota 24. května od 15 hodin

Nejočekávanější akce roku ve Strupčicích je tady. Začíná sezóna ve Sportovním areálu Strupčice. Začátek pro děti už od 15 hodin, pro dospělé od 19.30 hodin. Hlavní večerní host - World Roxette Tribute Band.

CHOMUTOV: Muzejní noc

Sobota 24. května od 17 hodin

Oblastní muzeum v Chomutově přichystalo na náměstí 1. máje v rámci festivalu muzejních nocí akci věnovanou ukrajinské menšině žijící na Chomutovsku. Součástí programu bude taneční vystoupení ukrajinského tanečního souboru Dřerelo z Prahy, zazpívají zde místní pěvecké soubory Vodohraj, který přestaví ukrajinské národní písně a Anonym s pravoslavnými písněmi.

HAVRAŇ: Do Jumparku jedou olympionici na hodně netradiční Den dětí

Sobota 24. května od 13 hodin

V sobotu se koná třetí ročník velmi netradičně pojatého Dne dětí v Jumparku na bývalém koupališti v Havrani u Mostu. Loňský ročník navštívilo neuvěřitelných 400 návštěvníků! Hlavním cílem akce je představení a prezentace adrenalinových sportů, jež je umožněno spojením dvou atraktivních klubů. Při jejich ukázkách se bude tajit dech nejen dětem, ale všem přihlížejícím. Pro diváky budou připraveny ukázky skoků na lyžích, kolech a snowboardech do molitanem vystlaného bazénu. Velkým překvapením tohoto roku jistě budou olympionici ze Soči a jejich autogramiáda! Dílčím cílem eventové akce je nábor dětí a dalších potenciálních zájemců nejen o adrenalinové sporty, ale i o motorsport. Zlatým hřebem večera budou osvědčené a známé mostecké kapely, jež podtrhnou správnou atmosféru akce. Vstupné 50 korun.

MOST: Divadelní kopačka

Neděle 25. května od 10 hodin

Na fotbalovém hřišti mostecké Souše se v neděli odehraje další turnaj Divadelní kopačka. Na hřišti budou soutěžit týmy mosteckého divadla, Divadla Na Fidlovačce Praha, Městského divadla Mladá Boleslav a mosteckého Gama rádia.

MOST: Mistrovství světa na velkoplošné obrazovce

Neděle 25. května od 15.30 nebo od 20 hodin

Nedělní zápas českého hokejového týmu o medaili vysílá město Most na velkoplošné obrazovce na 1. náměstí v Mostě. Na televizi poběží buď zápas od 15:30 - boj o 3.místo, nebo finále od 20.00 hodin. Záležet bude na sobotním výsledku semifinálového utkání českých hokejistů.

KOROZLUKY: Živá zahrada na zámku

Neděle 25. května od 10 do 17 hodin

V neděli se opět otevře brána korozluckého zámku a přivítá návštěvníky dalšího ročníku loutkového open air festivalu Živá zahrada 2014. I letos se mohou malí i velcí návštěvníci těšit na loutková divadla, která zahrají v prostorách zámeckého parku. Přijedou soubory, které do Korozluk jezdí pravidelně jako třeba divadlo Na cestě z Liberce nebo Divadlo Elf,. A nesmíme také zapomenout na takřka domácí Divadlo Rozmanitostí, které rozhodně nesmí chybět. Protože celá akce je součástí zámeckého dětského dne, nebudou chybět historické pouťové atrakce. Vstupné dospělí 60, děti 40 korun.

KLÍNY: Zahájení turistické sezóny

Neděle 25. května od 10 hodin

Destinační agentura Krušné hory zve na Zahájení turistické sezóny ve Sport areálu Klíny. Začíná se cyklojízdou Klíny – Seiffen (25 km), v Seiffenu získáte památeční razítko.Po návratu na Klíny účastníci, po předložení razítka, získají guláš a pití zdarma a mohou využít další aktivity v rámci doprovodného programu – jízdu na lanovce, lanový park, lesní posilovnu, trampolínu nebo horolezeckou stěnu.Akce upozorní na plánované propojení Krušnohorské magistrály a cyklostezky na německé straně Krušných hor. Vznikne deset propojek, na kterých budou umístěna odpočívadla pro cyklisty a informační tabule.

OSEK: Oslavy Dne dětí

Neděle 25. května od 9.30 hodin

V prostoru oseckého koupaliště se v neděli od ranních hodin konají oslavy Dne dětí. Těšit se můžete na nafukovací hrad, malování na obličej, tvořivé dílny, od 14.15 hodin třeba také na prezentaci Městské policie Litvínov.

TEPLICE: Májové víkendy plné zábavy

Sobota 24. a neděle 25. května od 14 hodin

V teplické Olympii si o víkendu můžete užít. V sotobu tam budou jezdící zvířátka pro členy klubu zdarma. Stačí předložit klubovou kartu obsluze. Na neděli je připravena od dvou odpoledne laboratoř smíchu, míchání lektvarů, psaní neviditelných vzkazů či malování na obličej.

LITOMĚŘICE: Mezinárodní výstava psů

Sobota 24. a neděle 25. května od 9 do 17 hodin

Mezinárodní výstava psů všech plemen se koná oba víkendové dny v Litoměřicích na výstavišti Zahrady Čech. V sobotu se předvedou ovčácká i lovecká plemena, chrti, neuznaná a národní plemena. V neděli uvidíte plemena pracovní, severní či společenská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru