Chomutov - Tak tohle je něco! Přinášíme vám zatím nejmasitější přehled víkendových akcí, na které můžete v regionu vyrazit. A rozhodně je nemáte šanci stihnout všechny. Tak snad si vyberete to, co je vám nejbližší.

HORNÍ JIŘETÍN: Život na zámku Jezeří aneb Ať žijí duchové

Sobota 17. května od 11 hodin
Tradiční zahájení sezóny v netradičním podání, letos s podtitulem Vzpoura strašidel, se koná na zámku Jezeří na Mostecku v sobotu. Strašidla sezónu tradičně uzavírají. Zcela netradičně se ovšem vzbouřila a chtějí jí taky jednou zahajovat. Jak to dopadne, když se strašidla pokusí připravit život na zámku a co na to duchové zámečtí, kteří v tuto dobu ožívají i se vzpomínkami na slavné doby na Jezeří, uvidíte v podobě hraných prohlídek s názvem Ať žijí duchové aneb vzpoura strašidel. Dozvíte se, jaký je rozdíl mezi stršidlem a duchem, jak to bylo s prokletím Čertovy kaple a jak si kníže Maxmilián poradí s upíry.

JIRKOV: Myslivecký den na Červeném Hrádku

Sobota 17. května od 9 hodin
Myslivecký den se koná v sobotu na zámku Červený Hrádek. Začíná se v devět hodin v zámeckém parku Podkrušnohorskou oblastní výstavou psů loveckých plemen. Přehlídka trofejí začíná na nádvoří čtvrt hodiny před destátou. O půl hodiny později tamtéž se budou předávat myslivecká vyznamenání. Chcete-li vidět myslivecké zvyky, dorazte ve 12.10. Vyhlášení výsledků psí výstavy je v plánu ve 14 hodin. Po celý den jsou pro děti dětské poznávací soutěže v zámeckém parku a troubení skupin trubačů.

CHOMUTOV: Pivní slavnosti

Sobota 17. května od 14 hodin
Pivní slavnosti se pořádají v sobotu odpoledne ve skanzenu Stará Ves v Chomutově. Na řadu přijdou přednášky o pivě, jeho historii, vaření i stylech. Bohatý doprovodný program, ochutnávky.

VEJPRTY: Staročeská májová veselice

Sobota 17. května od 17 hodin
V horských Vejprtech v sobotu pořádají Staročeskou májovou veselici. Startuje od 17. hodiny průvodem od tamní základní školy. V 18 hodin zatančí na náměstí T. G. M. májovníci, ochutnat můžete české koláčky a víno. Od osmé večerní do druhé ranní se poté koná Májová veselice ve velkém sále. Vstupné je 80 korun.

BRAŇANY: Oslavy konce války s vojenskou technikou

Neděle 18. května od 10 hodin

Mír nebyl zadarmo aneb připomínka 70. výročí zahájení „Bitvy o palivo" - takový název nese akce, která se v Braňanech na Mostecku uskuteční v neděli 18. května od 10 hodin. Místem hlavního dění se stane prostor u kulturního domu. Snahou je připomenout význam Braňan a jejich okolí za 2. světové války. V plánu jsou ukázky i projížďky v technice z 2. sv. války a výlety do místa unikátního archeologického výzkumu, kde pyrotechnici zlikvidovali tuny munice. Připravená bude i airsoftová střelnice a dětské hornické hry a atrakce.

MOST: První dostih pod záštitou první dámy

Sobota 17. května od 13 hodin
První letošní dostih – Jarní cena města Mostu - se poběží v Mostě 17. května od 13 hodin a záštitu nad tímto dostihovým svátkem přislíbila, jak se již stává tradicí, první dáma České republiky paní Ivana Zemanová. Vstupné 100 Kč, s věrnostní kartou 50 korun.

aavikendvinoCHRÁMCE: Bloudění ve vinném sklepě

Sobota 17. května od 9 do 18 hodin
V sobotu se opět po roce otevírá vinařství v Chrámcích na Mostecku pro všechny milovníky českého vína. Den otevřených dveří aneb bloudění ve vinném sklepě vám přinese degustace, prohlídky vinného sklepa a vinic v Chrámcích, řemeslný trh, dílny pro děti, občerstvení, hledání pokladu Sv. Václava, jízdu na koni pro děti, slosování o lahev vína, dárky při nákupu nad 700 korun.

MOST: Central slaví šest let od otevření

Od pátku 16. do neděle 18. května, přehlídka a vyhlášení tváře Centralu v sobotu 17. Května od 14 hodin
Nákupní galerie Central Most slaví o víkendu šest let od otevření. "Kdo přijde může se podívat na módní show, kde vyhlásíme Tvář Centralu 2014," zve veřejnost Lucie Nápravníková, marketingová manažerka OC Central Most. Přehlídka proběhne 17. května od 14. hodiny v Centralu Most.

MOST: Den otevřeného letiště

Sobota 17. května od 9.30 do 17 hodin
Aeroklub Most Vás zve na Den otevřeného letiště. Akce je určena nejen pro děti s ukázkami letecké techniky, vojenské techniky, letovými ukázkami či seskoky parašutistů. Na letiště se dostanete silnicí z Mostu kolem přesunutého kostela na Braňany.

MOST: Benefiční taneční představení pro Natálku

Sobota 17. května od 15 do 20 hodin
Natálka je krásná devítiletá holčička, která se narodila s postižením mozku pod názvem AICARDI, kterým trpí pouze cca 200 lidí na celém světě. Trpí také sekundární epilepsií a lipoidní pneumonitidou. Strávila mnoho měsíců v nemocnici, než mohla zůstat u rodičů v jejich domácí péči. Potřebuje však prostředky na kompenzační pomůcky a na účinnou alternativní léčbu z Jižní Ameriky. Jako poděkování všem za jejich pomoc se koná v sobotu benefiční taneční představení. Zapůjčením prostor přispělo spolupořádající Taneční a fitness studio Kamily Hlaváčikové, a to v hotelu Domino v Mostě. Vstupné je dobrovolné, veškerý výtěžek bude vložen na účet Natálky pro nákup rehabilitačních pomůcek a léků.

RANÁ: Slavnosti stepí

Sobota 17. května od 10 do 17 hodin
Slavností stepí se konají v obci Raná a blízkém okolí v sobotu. Během celého dne je připraven bohatý program - exkurze na vrch Raná s odborným výkladem, cyklovýlet, odchyt a ukázky ptactva, výstava ovčích plemen a ukázky stříhání ovcí, prezentace leteckých modelářů, výstava o přírodě Lounského středohoří, závody ovčáckých psů a mnoho dalšího. Samozřejmostí jsou soutěže a aktivity pro děti.

TEPLICE: Záchranáři v akci před Olympií

Sobota 17. května od 13 hodin
Chcete vidět záchranáře v akci? Další ročník dne prevence pořádá město Teplice a integrovaný záchranný systém tuto sobotu 17. května před obchodním centrem Olympia. Těšit se můžete na bohatý program, který začíná ve 13 hodin. Ve 14.00 a v 15.30 h proběhne reálná ukázka vyprošťování zraněné osoby z vraku automobilu.

ROUDNÍKY: Začíná první open air festival

Sobota 17. května od 14 hodin
Sezona venkovních rockových festivalů je tady a stejně jako vloni ji na Teplicku a Ústecku zahajuje Rock Na Můstku v Roudníkách, které leží na rozhraní obou okresů. Na velké louce nedaleko vznikajícího jezera Milada se letos představí devět kapel. Festival v sobotu 17. května ve 14 hodin zahájí Hájští kohouti. Kromě zmíněných kapel zahrají také tepličtí punkeři Heki Hek, Pštrosí sperma a Doživotní posedlost. Festivalovou premiéru si odbyde skupina J. P. Tom, kterou tvoří hudebníci z Mostu, Oseka a Hrobu. Nejvzdálenějším účastníkem jsou Toxic People z Vilémova u Šluknova. Ti zahrají již od 15.00 hodin. Podle itineráře by kapely měly hrát přibližně čtyřicet minut a dalších dvacet by mělo sloužit pro nazvučení. Pokud vše půjde podle plánu, tak by každá kapela měla začínat v celou hodinu.

aavikendnadraziOSEK: Moldavská dráha bude mít svoji expozici

Sobota 17. května od 10 do 16.15 hodin
Klub přátel Krušnohorské železnice otevírá železniční expozici Moldavské dráhy, která je českou kulturní památkou. Koná se v sobotu 17. května od 10 do 16.15 hodin v budově železniční stanice Osek město. Připravena je výstava Světlo na železnici, Osecké nádraží pohledem dětí, promítání fotografií se železniční tematikou a Dráha na Moldavu. Vstupné dobrovolné.

DUBÍ: Koná se Dubský dostavník

Sobota 17. května od 10 hodin
Na louce pod Kudrákem v Dubí v sobotu pořádá město Dubí, tamní sbor dobrovolných hasičů a MŠ Cibuláček Dubský dostavník. Na co se můžete těšit? V plánu je vystoupení dětí z mateřské školy, lukostřelba, koňská šou, indiánská vesnice, opékání buřtů či country a irské tance.

KRUPKA: Světový pohár v raketovém modelářství

Sobota 17. a neděle 18. května vždy od 9 hodin
Raketomodeláři z Krupky zvou všechny své příznivce a fanoušky na světový pohár a Mistrovství ČR v raketovém modelářství! Koná se o víkendu od ranních hodin na Srbickém pahorku.

KRUPKA: Cyklistický závod

Sobota 17. Května od 9.30 hodin
Cyklistický závod do vrchu Krupka – Komáří Vížka "O Pohár starosty města Krupka" a Memoriál Josefa Mareše 2014 se jede v sobotu v Krupce. Veřejný závod je zařazen do SAL a soutěže o nejlepšího Severočecha. Vložený bude závod pro děti. Start v Krupce u točny autobusu u ZŠ Teplická.

DĚČÍN: Historický májový trh

Sobota 17. května od 9 – 19, neděle 18. Května od 10 do 17 hodin
Zámek Děčín Vás zve na Historický májový trh s Černým rytířem. Vydejte se zpět do časů středověku, kdy na Děčíně sídlil Zikmund z Vartenberka. Rytířská vystoupení, divadelní představení a soutěže pro děti, koncerty dobové hudby a mnoho dalšího. V sobotu od 10 hodin vyjde průvod s přivítáním Černého rytíře, oba víkendové dny potom můžete sledovat na jižních zahradách rytířský turnaj. Vstupné: 40 Kč.

DĚČÍN: Zoo dětem

Sobota 17. května od 14 hodin
Děčínská zoologická zahrada bude o tomto víkendu patřit dětem. Pro nejmenší návštěvníky připravila veselé odpoledne plné zajímavých aktivit. Adrenalin park Jedlová umožní dětem vyzkoušet si hned několik činností, při kterých se rozhodně nebudou nudit. K dispozici budou terénní koloběžky, káry, týmové lyže nebo slackline. Odpoledne dětem rozveselí i spousta soutěží, skákací hrad, malování na obličej nebo tradiční křtiny zvířat.

DĚČÍN / ÚSTÍ NAD LABEM: Zahájení sezóny 2014 na Labské stezce

Sobota 17. května od 11 do 18 hodin
V sobotu 17. května mohou všichni milovníci kol slavnostně zahájit letošní sezónu na oblíbené cyklostezce podél řeky Labe. Hlavním lákadlem je kompletně dokončený úsek mezi Ústím nad Labem a Děčínem a právě v těchto dvou městech na návštěvníky čeká celodenní doprovodný program. Od 11 do 18 hodin se mohou zastavit buď v Cyklokempu Loděnice v Brné na Ústecku nebo v novém Cyklokempu pod Novým mostem v Děčíně.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru