Mimořádné večerní prohlídky Františkánského kláštera: Návštěvníky provede samotný Jan Hasištejnský
Foto z kostýmové prohlídky kláštera. Zdroj: www.kultura-kadan.cz
Co se chystá

Kadaň – Ve Františkánském klášteře v Kadani se v sobotu 8. července můžete zúčastnit mimořádné večerní prohlídky, při níž vás provede samotný zakladatel kláštera Jan Hasištejnský. Kostýmové prohlídky budou v sobotu čtyři – začínají v 19.00 hodin a končí ve 22.00 hodin.

Při večerní prohlídce kláštera se setkáte s osobnostmi spjatými s historií kláštera a nasajete mystickou atmosféru. A co můžete očekávat? Večerní Františkánský klášter ozářený pouze světlem svíček. Procházíte se po starodávných chodbách a historie na Vás takřka dýchá – tu zahlédnete mnicha, opodál jako by k Vám promlouval samotný zakladatel kláštera Jan Hasištejnský. Tu se vynoří někteří ze čtrnácti svatých pomocníků, kterým je zasvěcen tamější kostel. Procházíte zákoutími, kterými před staletími tiše kráčeli mniši pohrouženi do modliteb. Stěny jsou pokryté úchvatnými pradávnými freskami.......

Mimořádné kostýmové prohlídky budou ve Františkánském klášteře probíhat v 19, 20, 21 a 22 hodin. Kapacita jedné návštěvnické skupiny je omezena na 30 osob, vstupenky si můžete rezervovat na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. či telefonu 602 104 242. Vstupné činí 90 korun, studenti a senioři zaplatí 50 korun.

Další večerní prohlídky kláštera se uskuteční 12. srpna a 9. září.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru