PŘEHLED: Bohatý kulturní a sportovní program, který přináší léto do Kadaně
Kam se vydat? V Kadani máte na výběr. Ilustrační foto
Co se chystá

Kadaň - O prázdninách se v Kadani nudit nemusíte. Královské město Kadaň připravilo pro občany a návštěvníky spoustu zajímavých akcí, kultury a možností sportovního vyžití. Podívejte se, co všechno zde můžete zažít.

S kinematografem bratří Čadílků

Díky podpoře Královského města Kadaň se od 9. do 12. července uskuteční Kadaňské promítání v rámci Filmového léta 2017. Díky tomu budete moci zhlédnout na Mírovém náměstí Kadaň ve večerních hodinách, vždy od 22 hodin, čtyři filmy. 9. července se bud promítat Řachanda, 10. července Trabantem do posledního dechu, 11. července Teorie Tygra a 12. července film Všechno nebo nic. Vstupné je dobrovolné a jeho výtěžek poputuje na Konto bariéry.

Hudba Kadaň

Kadaň bude v létě i hudební. Těšit se můžete na několik koncertů na Nábřeží Maxipsa Fíka. V červenci to bude 8. Funky na mole u Splitu, 22. Regae v amoku u Splitu, v srpnu pak 5. Bigbeat na Střelnici, 9. Jazz na Studentském náměstí. Hrát se bude vždy od 17 do 22 hodin, předprodej vstupenek je v Informačním středisku Kadaň.

Festival čajových nadšenců

V sobotu 22. července můžete ochutnávat různé druhy čajů a zároveň shlédnout výstavu prací studentů Gymnázia Kadaň. Na Studentském náměstí se uskuteční první ročník Festivalu čajových nadšenců. Součástí akce bude bohatý kulturní program, stánek s občerstvením s nevšedními dobrotami, výstava historického čajového nádobí v čajovně Kašmír a fotografie s informacemi o čaji na výstavní ploše studentského náměstí. V rámci festivalu proběhne i soutěž čajových amatérů-nadšenců, ti budou tvořit hlavní gró festivalu. Účastník si přinese své čajové nádobí, čajové moře či tác a termosky a bude v poklidu připravovat čaj pro sebe a hosty. K dispozici bude horká voda ve várnicích. Čaj dostane v čajovně Kašmír nebo si po dohodě s organizátory, může vzít i čaj vlastní (jde o to udržet jistý standard kvality). Vstupné zdarma.

Galerie pod širým nebem

SVĚT V NAŠÍ HLAVĚ - Výstava prací studentů Gymnázia Kadaň. Proniknout můžete do několika témat jako Napříč Kadaní, Mikro a makro, V temnotách, Písmo a plakát nebo Portrét a figura. V Galerii pod širým nebem můžete výstavu vidět až do konce srpna. Vstupné zdarma.
Galerie Josefa Lieslera

14. 7. - 3. 9. - JITKA GAVENDOVÁ - Samostatná výstava oblíbené kadaňské výtvarnice Jitky Gavendové. Malířská tvorba Jitky Gavendové je neodmyslitelně spojena s přírodou. Nasává atmosféru přírodního světa, obdivuje keře šípků, hlohů, trnek, barevné proměny přírody i všudypřítomné drobné zpěvné ptactvo. Z toho všeho pak ve svých představách vykouzlí specifický jemný snový svět. Zasněnost, zvláštní barevné nálady, filigránsky zachycené kapky rosy na stéblech trav, štěbetání ptáčků zpěváčků, všechny tyto drobné detaily pak nalézáme v kompozicích jejích poetických obrazů. Vernisáž výstavy ve čtvrtek 13. 7. od 17.00 Vstupné zdarma.

Mikulovická brána

VĚŽE VE VĚŽI - Unikátní výstava papírových modelů věží a rozhleden, které Vás přenesou do celé České republiky, aniž byste museli vystrčit nos z Mikulovické brány. Výstava je otevřená od úterý do neděle od 13 do 17 hodin vždy v celou hodinu Vstupné: 30 Kč FRANTIŠKÁNSKÝ KLÁŠTER So 8. 7. 19.00 Večerní prohlídky kláštera s Janem Hasištejnským Přijďte na speciální prohlídku Františkánského kláštera, při níž Vám bude průvodcem samotný Jan Hasištejnský z Lobkowicz! Až do září zažijete mystickou atmosféru nočního kláštera a budete mít pocit, jako byste se vrátili do historie. Prohlídky budou probíhat v 19, 20, 21 a 22 hodin. Vstupné 90 Kč, 50 Kč studenti a senioři.

Františkánské zahrady – Františkánské léto

9. července od 14 hodin - Trepka TREmpská Pekelná KApela vznikla v roce 1979 a na svém kontě má autorskou portu z Ústí nad Labem. Trepka interpretuje klasické trampské písně ozvláštněné folkovými a swingovými prvky, spirituály, ale i vlastní tvorbu. Další pohoda v rámci Františkánského léta! Vstupné 40 Kč, dospělý doprovod zdarma.

9. července od 16 hodin - Jagababa a tři loupežníci Pohádkový muzikál pro děti Jagababa a tři loupežníci nás zavede ke zlé čarodějnici Jagababě, zakleté princezně Krasněnce, kocourovi Černoočkovi a ke třem veselým loupežnickým bratrům Bonifácovi, Grumpálovi a Hrombajsovi. Příběh je ale především o nesobeckosti, přátelství a lásce, díky nimž se jednomu z loupežníků nakonec podaří zlé kouzlo zlomit. Vstupné 40 Kč, dospělý doprovod zdarma.

16. července od 16 hodin - Děti tvoří - Najdi zvíře v ponožce Budete se divit, co všechno lze vytvořit z obyčejných ponožek. Kuba a Tereza vám ukážou nejrůznější triky, jak na to. Společně si potom vyrobíme nejrůznější zvířátka. Vstupné 40 Kč.

18. července od 21.30 hodin - LETNÍ KINO - Božská Florence Dojemný příběh Florence Foster Jenkinsové, která chtěla zpívat operu v Carnegie Hall a nezabránila ji v tom ani absolutní absence talentu, ztvárnila jedinečná Meryl Streep. Vstupné 50 Kč.

23. července od 16 hodin Děti tvoří: Brož, která nekouše. Vytvořte si brož z plsti pro parádu! Vstupné 40 Kč.

25. července od 21.30 hodin - LETNÍ KINO: Rebel bez příčiny V 50. letech měl Hollywood několik hvězd, které byly právem považovány za rebely. Jednou z nich byl právě James Dean, který ztvárnil hlavní roli ve filmu Rebel bez příčiny. Kultovní snímek Nicholase Raye si určitě nenechte ujít. Vstupné 50 Kč.

30. července od 14 hodin - Jindra Kejak Po různých soutěžích a malých scénách se Jindra Kejak pohybuje od roku 1996. Větší úspěch zaznamenal v roce 1999 vítězstvím na plzeňské Portě a následující spoluprací se Zdeňkem Vřešťálem a Víťou Sázavským z kapely Nerez. Vydal čtyři alba a dnes se svými písněmi úspěšně křižuje republiku. Vstupné 40 Kč, dospělý doprovod zdarma.

30. července od 16 hodin - Brouhádka Co se všechno může stát ve světě broučků, když se na paloučku potkají brouk Svalík, brouk Škodík, beruška a ještě k tomu najdou ubrečenou mravenčí kuklu? To se dozvíte v Brouhádce, kterou nám přijede zahrát divadlo Krapet. Vstupné 40 Kč, dospělý doprovod zdarma.

Želina – Svatovavřinecké léto

8. července od 19 hodin - Gregoriánský chorál Přijďte si poslechnout podmanivý jednohlasý zpěv starých církevních melodií, který vás v neomítnutých zdech románskogotického kostela přenese do niterné duchovní dimenze, kterou lze navštívit jen při souhře několika šťastných okolností – a my věříme, že právě ty se sejdou v Želině 8. července 2017. Vstupné zdarma.

15. července od 14 hodin - Průvod bílých paní Průvod bílých paní je událostí pro všechny holčičky, dívky, mladé dámy i jejich maminky a babičky. Malé i velké slečny a dámy si z domova mohou vzít bílé šaty či jiné svršky – pokud takové nenajdou, na místě bude připravenou bílé plátno, které službu udělá. Všechna děvčata si na náměstí vyrobí burgundský čepec z papíru šitý přímo na míru. V 15 hodin vyrazí průvod bílých panen od bílé dámy – kadaňské radnice žateckou branou přes most podél řeky směrem ke kostelu v Želině. Tam bude bílé paní čekat stezka vnitřní očisty a setkání s Bílou pannou želinskou. Vstupné zdarma.

22. července od 10 hodin - Přírodovědná procházka Vycházka přírodní památkou Želinský meandr - unikátním údolím se zajímavými rostlinami, živočichy a geomorfologií. Sraz v 10 hodin na náměstí u morového sloupu. Vstupné zdarma.

Bublinová dílna

Chcete si vytvořit originální umělecké dílo a máte pocit, že na to nejste dost talentovaní? Nebo se prostě jen odreagovat po náročném dni něčím kreativním? Zabavit něčím na chvilku neposedná dítka? Je to jednoduché, stačí, když dorazíte na Bublinovou dílnu, kde si společně za pomoci barvy, brček a bublinek vytvoříme originální obrázky. Uvidíte, že bublinová malba bude bavit nejen děti, ale i rodiče. Těšíme se na Vás 20. července od 19 hodin na hřišti „novák“ na béčku (pod pobočkou knihovny) vstupné zdarma.

PŘIPRAVUJE SE NA SRPEN:

Františkánské zahrady

8. srpna od 21.30 hodin - LETNÍ KINO: Lolita Legendární příběh o zakázaném vzplanutí podle románu Vladimira Nabokova v hlavní roli s Jeremy Ironsem. Vstupné 50 K

Nábřeží Maxipsa Fíka

12. – 13. srpna - MĚSTA ČTOU Pestrý výběr knih a lahodná káva či osvěžující nealkoholický nápoj a zajímavé odpoledne. To vše nabízí letní projekt „Města čtou“, do kterého se o víkendu 12. a 13. srpna znovu zapojí i Kadaň! Přijďte na Nábřeží Maxipsa Fíka chvíli posedět, začíst se do knihy či časopisu, k tomu si vychutnat lahodný nápoj a něco dobrého zakousnout. Na místě bude rozmístěno několik židliček, pohodlných sedacích vaků i houpací sítě, takže budete mít pro čtení v neobvyklém prostředí zajištěný ten nejvyšší komfort. V příruční knihovně Vás bude čekat pestrý výběr zajímavého čtiva. Děti si mohou hrát na nábřežních atrakcích, jako jsou létající kola, korýtka pro lodičky nebo mlýnek pro nadkřečka. Vstupné zdarma.

Löschnerovo náměstí

19. srpna od 16 hodin - RESTAURANT DAY - Vstupné na akci je zdarma, platidlo si vezměte jen na luxusní dobroty, které budou k dostání. Restaurant Day je celosvětový fenomén - akce, která se koná několikrát do roka a její základní myšlenka je naprosto jednoduchá, přesto neuvěřitelně skvělá - dát šanci amatérským kuchařům a cukrářům otevřít si na jeden den svou "restauraci" a předvést, co umí. Když se u toho zároveň sejdeme na příjemném místě a v příjemné společnosti, není nad čím váhat. Vstupné zdarma.

Historické centrum, Smetanovy sady

26. srpna od 10. Hodin - CÍSAŘSKÝ DEN ® - Letos si již po pětadvacáté připomínáme významnou událost, kdy v roce 1367 navštívil město Kadaň římský císař a č•eský král Karel IV. Po celý den budou diváci na několika scénách rozmístěných po historickém centru města sledovat vystoupení hudebníků, tanečníků, kejklířů č•i ukázky práva útrpného. Atmosféru celé akce podtrhne rytířské ležení, jehož centrem bude stylově vybavený rytířský stan, středověká lazebna č•i katovna, ve které nebude chybět kláda č•i natahovací žebřík. Hladoví a žízniví návštěvníci ukojí své potřeby ve středověké taverně nebo orientální čajovně. Pro malé i velké budou připraveny středověké hry a soutěže.

TIP MĚSÍCE - Půjčte si v knihovně čtení na léto

Pro děti ale i dospělé doporučujeme tři úžasné knihy, které najdete mezi knižními novinkami na hlavní budově. Piotr Socha: Včely Nádherně ilustrovaná velkoformátová kniha určená nejen dětem, představuje život včely zblízka a vypráví o jejich soužití s člověkem. Susie Hodgeová: Proč je v umění tolik nahých lidí a další zásadní otázky o umění Autorka vtipnou formou představuje dětem svět galerií a uměleckých děl a odpovídá třeba na otázku, proč je důležité být v galerii potichu. Co má vědět správný Čech - 111 velkých vyprávění o malé zemi Z knihy určené dětem se dozvíte to, na co by měl být hrdý každý Čech a

TIP NA LÉTO - Půjčovna lodiček a šlapadel

Pokud si chcete zasportovat, Kadaň nabízí zábavu na vodě. Zapůjčit si můžete lodičky a šlapadla v půjčovně v Kadani pod hradem, od pondělí do pátku od 14.30 do 19 hodin, o víkendu od 10 do 19 hodin a pozor, při nepříznivém počasí bude zavřeno. Pramice vás vyjde na 60 korun, šlapadlo na 9O korun a velké šlapadlo na 120 korun na hodinu.

TIP NA PRÁZDNINY – Půjčovna jízdních kol v Turistickém informačním centru Kadaň.

Chcete si projet cyklostezkou z Kadaně do Klášterce nad Ohří a nemáte vlastní bicykl? Nevadí. V Kadani je otevřena půjčovna kol. Pronajmout si tento dopravní prostředek na jeden den, nebo třeba až na týden můžete v Turistickém informačním centru Kadaň. V prostorách Turistického informačního centra v ulici Jana Švermy 7 máme k dispozici šest jízdních kol ( 4x pro dospělé a 2x dětská kola). Zapůjčíme Vám také příslušenství, jako jsou dětská cyklosedačka pro děti do 25kg s montáží na všechny kola, brašna, přilba a zámek na kolo. K zapůjčenému kolu dostanete navíc zdarma mapu Kadaně a okolí.

Více informací o Kadani se dozvíte na webových stránkách www.kultura-kadan.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru