Kam o víkendu v Jirkově? Na náměstí dorazí hasičský konvoj, na Červeném Hrádku budou pohádkové bytosti
Pohádkový les. Ilustrační foto
Co se chystá

Jirkov - Kulturní sezona v Jirkově se rozjíždí na plné obrátky. Tento víkend jsou naplánované hned tři větší akce, z toho dvě na Červeném Hrádku.

Hasiči na náměstí

Ta první bude na náměstí. V sobotu od dvou hodin ho obsadí jirkovští dobrovolní hasiči. Z garáží sem na ukázku vyvezou všechna svá auta a předvedou se také místní mladí hasiči. U nich si děti budou moci vyzkoušet, co práce hasiče obnáší.

Odpolední program bude směřovat ke čtvrté hodině, kdy by měl do Jirkova dorazit slavnostní hasičský konvoj. Ten v pátek ráno vyrazil z Chebu na spanilou Krušnohorskou jízdu, během které dojede až do Litoměřic. Po cestě má celkem sedmadvacet zastávek a Jirkov je jedna z nich.

Červený Hrádek: rodáci a pohádkové bytosti

Na Červeném Hrádku mezitím začne jedna z tradičních akcí – setkání rodáku zaniklých obcí. Stoly, lavičky, občerstvení a také Malá muzika O. Vávry budou připravené od tří hodin na spodní louce pod zámkem.

Rušno bude okolo hrádku také v neděli odpoledne. V blízkém lese se totiž usadí pohádkové postavy, netrpělivě čekající na zbloudilé pocestné. Rodinnou akci, pohádkovou cestu s plněním úkolů, si připravil místní Dům dětí a mládeže Paraplíčko. Připraven je i doprovodný program, nafukovací atrakce, hry, taneční vystoupení a hrát bude kapela Úlet. Start pohádkové cesty je ve 14 hodin, konec pak v 17 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru