Kludského zahrada nabídne bramborovou pohádku, folkrockového harmonikáře i cirkusovou dílnu
Zahrada Kludského vily je ideálním místem pro venkovní akce. Foto: archiv MěÚ
Co se chystá

Jirkov – Již tradiční festivalu Kludského zahrada v Jirkově nabídne v sobotu 20. května mix hudby, divadla a zábavy pro děti i dospělé. Můžete si zahradou jen tak brouzdat a zastavit se s dětmi třeba ve výtvarné dílně či si vychutnat lahodný nápoj z čajovny. Nebo přijít cíleně na některý z hlavních bodů programu.

Dětem jistě udělá radost pohádka nazvaná Bramborové království, kterou přiveze sdružení Loutky bez hranic. Opona divadélka se otevře ve 14 hodin. Mnohojazyčnou a mnohožánrovou muziku přiveze plzeňská kapela Annešanté . Budete se pohupovat a podupávat v rytmu šansonů, blues a jazzu a kromě češtiny uslyšíte třeba i francouzštinu nebo japonštinu. Tahle pětice to na pódiu rozbalí v 15 hodin.

1905zahrada1

Písničkář Václav Koubek se svou harmonikou. Foto: archiv interpreta

Osobitý projev ve vyprávění i písních si užijete o dvě hodiny později, to až na svoji harmoniku spustí Václav Koubek. Herec, scénárista, povídkář a písničkář dokáže všechny tyto své role na pódiu smíchat a koncertní hodinu tak bezezbytku zábavně vyplnit.

Po šesté hodině si můžete vyzkoušet nejrůznější cirkusové kejkle, svůj worskhop na zahradě totiž rozbalí Cirkus Paciento. Ten vznikl původně jako součást vícedenního programu pro pacienty psychiatrických léčeben.

Veselo bude i k večeru, na sedmou hodinu je totiž pozvaná kapela BomBarďák se svým pásmem Příhody kluka BomBarďáka. Chytlavé písničky jsou v něm proložené scénkami, ve kterých členové skupiny komunikují s dětmi a zapojují je do dění na pódiu. 

1905zahrada2

Kapela Schodiště

A vrchol celé akce? Kapela Schodiště ve 21.30 hodin. Dříve se jmenovali Nahoru po schodišti dolů band a v různých obměnách koncertují už přes třicet let.

Celodenní vstupné na akci je 60 korun, děti zaplatí čtyřicet. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru