Duchcovský zámek se letos poprvé otevře 28. března. Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Duchcov – Pracovníci duchcovského zámku zpřístupní veřejnosti jednu z nejvýznamnějších památek na Teplicku poprvé na Zelený čtvrtek, 28. března. V uvedený den tady odstartuje letošní návštěvní sezóna. Zámek bude přes velikonoční svátky otevřený od čtvrtka až do Velikonočního pondělí 1. dubna.

ve čtvrtek 28. března můžete dopřát zajímavý hudební zážitek. Ve Valdštejnském sále se koná od 19 hodin Velikonoční koncert v podání komorního souboru Nálady. Na programu je galavečer operetních melodií a evergreenů.

Komorní soubor Nálady založil v roce 1977 kontrabasista Petr Macek. Za dobu svého působení uskupení uskutečnilo řadu koncertů doma i v zahraničí. Soubor se specializuje na tzv. vyšší populár a v jeho repertoáru jsou zahrnuté evergreeny a slavné melodie z operet i muzikálů. Nahrál řadu snímků pro Český rozhlas a také „live“ snímek pro Českou televizi v rámci festivalu Zlatá Praha.

Komorní soubor Nálady pod vedením Petra Macka. Foto: Archiv souboru

Čtvrteční koncert nabídne slavné árie a dueta operet J. Strausse, F. Lehára, E. Kalmána, O. Nedbala a dalších. Uslyšíte i evergreeny našich a světových autorů a se souborem Nálady vystoupí pěvečtí sólisté hudebních divadel Venuše Zaoralová (soprán) a Martin Slavík (tenor). Programem bude provázet kapelník a moderátor Petr Macek.

Kromě koncertu jsou připravený I. okruh, tzv. Valdštejnská prohlídka. Jeho trasa vede svátečně nazdobenými interiéry, kde budou k dispozici informace o tradicích, o tom, jak se Velikonoce slavily dřív a jaké symboly se pojí se svátky jara. Pro děti bude na této trase připravená soutěž s odměnou za splnění úkolů.

Pokud se návštěvníci rozhodnou pro II. okruh, seznámí se s expozicí věnovanou proslulému milovníkovi, nazvanou Casanova na zámku. Třetí možností návštěvy duchcovského zámku je okruh bez průvodce, pojmenovaný Okouzleni antikou.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru