Proč byli lidé v Klášterci a Chomutově v pátek bez tepla? Kvůli nehodě autobusu, která se stala už před rokem!
Loňská dubnová vážná nehoda. Autobus skončil v horkovodu.
Chomutov

Chomutovsko – Klášterec nad Ohří a na dvě hodiny i Chomutov se v pátek 21. dubna ocitly bez tepla. Mohla za to porucha na potrubí u křižovatky silnice I/13 u průmyslové zóny Verne, kde se loni v dubnu stala vážná nehoda autobusu. Autobus po střetu s autem tady přerazil horkovod.

Následky nehody se tak projevily ještě po roce. Podle vyjádření ČEZ Teplárenské zjistili v pátek při odstraňování poruchy pracovníci netěsnost potrubí v manipulační jímce tepelného napaječe v těsném sousedství křižovatky silnice I/13 . I když po loňské havárii byl celý úsek opraven a následně během letní odstávky zkontrolován, objevila se skrytá netěsnost v jímce. Vznikla pravděpodobně tak, že i v tomto místě zaznamenalo potrubí po nárazu autobusu do jeho nadzemní části otřes, který byl příčinou mikropraskliny. Ta pak vlivem proudící horké vody a změnou teplot dál "pracovala".

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru