Strážníci Městské policie Chomutov dosáhli úspěchů ve veslařských disciplínách v charitativním projektu Liga IZS Česko vesluje
Foto: Ondřej Kroutil
Chomutov

Račice/Chomutov - Předminulou sobotu u příležitosti slavnostního zahájení Mistrovství světa ve veslování 2022 vyvrcholila v Labe aréně Račice úvodní fáze projektu „Liga IZS Česko vesluje“. Chomutovští strážníci byli na této akci mimořádně úspěšní, když se jim podařilo ve veslařských disciplínách jednou vyhrát a podruhé vybojovat druhé místo.

Závodilo se napříč ČR ve čtyřčlenných štafetách na tratích 4x 100 m / 250 m / 500 m nebo 1 km. Liga IZS se setkala s nebývalým zájmem. Jen přes prázdniny se zapojily složky IZS z pěti krajů ČR. Speciální kategorií byli hasiči, kteří jezdí závody v plném vybavení včetně kyslíkových masek.

Do finálových klání se 17. září 2022 v Račicích zapojilo celkem 18 týmů Integrovaného záchranného systému, kromě strážníků městské policie z různých koutů České republiky soutěžili také policisté, profesionální a dobrovolní hasiči, záchranáři a vojáci. Chomutovští strážníci soutěžili na tratích 100, 250 a 500 m.

Tým Městské policie Chomutov se umístil na trati 4x 250 m na druhém místě za týmem Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje, třetí místo obsadil na této trati tým Speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje. A následně tým chomutovských strážníků vybojoval krásné první místo na trati 4x 500 m, čímž potvrdil, že vítězství v předkole, které se konalo 27. srpna 2022 v rámci Chomutovského půlmaratonu, nebyla náhoda.

V plánu jsou navazující sezóny 2023 a 2024, které budou mít, stejně jako ta letošní, i charitativní účel.

Foto: Ondřej Kroutil

2709chomutovuspechstraznikuveveslovani3

2709chomutovuspechstraznikuveveslovani2

Foto: Ondřej Kroutil

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru