AKTUÁLNĚ: Silničáři uzavírají sjezd z obchvatu Loun ve směru na Most
Foto: ŘSD
Chomutov

Louny, Ústecký kraj - Pokračující výstavba dálnice D7 u Loun si vyžádá od sobotního dopoledne novou úpravu provozu. Dotkne se řidičů, kteří potřebují odbočovat ve směru na Most. Informuje o tom Ředitelství silnic a dálnic.

V sobotu dopoledne dojde v rámci stavby D7 u Loun na silnici I/7 ve směru na Prahu k uzavření výjezdového ramene na Louny-západ a Most. K odbočení bude dočasně sloužit nově postavená nájezdová větev budoucí mimoúrovňové křižovatky Louny-západ, na níž bude veden obousměrný provoz.

edeniky 3977

Foto: ŘSD

Mezi Prahou a Chomutovem se staví šest kilometrů dlouhý úsek dálnice D7 u Loun. Na první polovině stavby, kterou plánují silničáři pro řidiče pustit do provozu 15. října, je aktuálně na některých úsecích položený asfalt, pracuje se na krajnicích, odvodňovacích žlabech a montují se svodidla. Dále se například sanuje podloží, pokládá se mechanicky zpevněné kamenivo a dokončuje se pohledový obklad pilotové stěny.

Z těžké techniky se na stavbě nyní pohybují 3 finišery, 3 grejdry, 2 buldozery, 10 válců, 10 rypadel a 40 nákladních vozidel. Zhotovitelem stavby s předpokládanou hodnotou 977 mil. Kč bez DPH je společnost Eurovia CS a Herkul. "Dálnici v plném profilu pak dokončíme v polovině roku 2023. Řidiči nyní projedou stavbou obousměrně po stávající silnici I/7 se sníženou rychlostí na 50 km/h," uvádí Ředitelství silnic a dálnic v Ústeckém kraji.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru