VIDEO: Takto vypadá dřina ve skalách! Drony znovu objevily několik ohnisek v okolí Pravčické brány
Foto zdroj: HZS Ústeckého kraje
Chomutov

Hřensko - Drony objevily znovu několik ohnisek v okolí Pravčické brány a Bouřňáku. Ráno o tom informovali hasiči z Ústeckého kraje na svém facebookovém profilu.

"Zasahujeme na ploše přibližně 50 hektarů. V akci je 630 hasičů s 250 kusy techniky. Budeme předávat další část území Národnímu parku. A podle plánu budeme redukovat některé hasící odřady z jiných krajů. Je to asi 150 hasičů z krajů Jihočeského, Jihomoravského, Plzeňského, Karlovarského, Vysočiny," píši hasiči.

Včera během dopoledne předali hasiči správě Národního parku další část území, konkrétně část sektoru č. 1. Je to plocha na východ od Pravčické brány, přes Gabrielinu stezku - viz mapa.

1108hrensko

Foto zdroj: HZS Ústeckého kraje

"Předané území je z velké části z východu lemováno vytvořenou obrannou linií, kterou ve spolupráci s NP prořezáváme a čistíme od dřeva tak, aby byla dostupná pro zásahovou techniku až na sever k hranici s Německem. Platí, že na předaném území musí probíhat pravidelné hlídky - zajišťuje si správa NP," uvedli včera hasiči.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru