Podvodnice z Chomutovska: Jedna bez práce lhala o svém výdělku, druhá chtěla uzavírat smlouvy na cizí lidi!
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Dvě ženy z Chomutovska obvinil na konci dubna vyšetřovatel ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu. Dotyčné (obě ve věku 20 let) se zřejmě snažily přijít k penězům podvodným způsobem.

Nejprve se jedna z nich pokusila uzavřít úvěrovou smlouvu, na které měla uvést kontaktní údaje své známé (druhé z obviněných). K uzavření smlouvy nakonec nedošlo, protože úvěrová společnost ji neschválila z důvodu uvedení nepravdivých údajů týkajících se údajného měsíčního příjmu. Ten měl podle žadatelky činit téměř třicet tisíc korun, žena však v tu dobu nikde zaměstnána nebyla a zmíněný příjem tedy neměla.

Druhá žena se měla pokoušet o získání úvěru protiprávním způsobem dokonce v osmi případech. Během necelých tří měsíců měla opakovaně zkoušet stejnou fintu. Prostřednictvím internetového formuláře se pokoušela žádat o úvěr jménem různých osob, které o tom neměly ani tušení. "Takto měla žádat vždy o několikatisícové částky, ke schválení půjčky však nikdy z důvodu odmítnutí ze strany úvěrové společnosti nedošlo. Pokud by žena peníze tímto způsobem získala, mohla si přijít na více než 60 tisíc korun. Místo toho však teď čelí trestnímu stíhání a u soudu jí stejně jako její známé hrozí až dvouletý trest odnětí svobody," uvádí mluvčí policistů Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru