Hasiči zasahovali v noci stokrát kvůli větru! Z jednoho domu ulétl kus střechy
Zásah hasičů při likvidaci následků silného větru. Foto: HZS Ústeckéhho kraje
Chomutov

Ústecký kraj - Do nedělní půlnoci platí výstraha meteorologů před velmi silným severozápadním větrem na většině území Ústeckého kraje. V nejsilnějších poryvech může dosáhnout až 110 kilometrů v hodině. Během noci to již pocítili hasiči, kteří vyjížděli k vyššímu množství událostí.

"Rušnou noc mají za sebou hasiči v Ústeckém kraji. Doposud vyjeli zhruba ke stovce mimořádných událostí, aby zlikvidovali následky řádění silného větru," potvrzuje v neděli ráno Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje.

Nejčastěji hasiči odklízeli polámané stromy nebo odklízeli části střech. Na fotografiích jsou hasiči ze stanice Teplice, kteří zabezpečovali místo po pádu části plechového opláštění střechy obytného domu.

edeniky 1591

Zásah hasičů při likvidaci následků silného větru. Foto: HZS Ústeckéhho kraje

Podle meteorologů jsou kvůli silnému větru i nadále očekávána poškození stromů a lesních porostů, škody na majetku a některých budovách. Možné je přerušení elektrického vedení. Očekávat lze také komplikace v dopravě z důvodu silných poryvů větru a popadaných stromů, neprůjezdnost komunikací, hrozí i možnost převrácení prázdného nákladního automobilu. Nezdržujte se a neparkujte zejména v okolí starších budov, v blízkosti větších stromů a vysokých stožárů. Na horách omezte vycházení a nevydávejte se na túry.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru