Nový kus dálnice D7 se začne stavět už příští rok. Zlepší se doprava do několika okresů
Vizualizace napojení nové části dálnice na křižovatku u Loun. Foto: ŘSD
Chomutov

Chlumčany - V současné době probíhá přípravná fáze nového úseku dálnice D7 u Chlumčan. Nyní je zde dokončen projekt základní vytyčovací sítě a veřejná zakázka na kácení mimolesní zeleně. Už příští rok se má začít stavět.

"Všechna stavební povolení jsou vydána s nabytím právní moci a aktuálně probíhají finální kroky k výběru zhotovitele. Koncem tohoto roku se budeme připravovat na hlavní stavební činnost, kterou zahájíme v roce 2022. Uvedení do provozu 4,5 km dlouhého úseku pak plánujeme o dva roky později," uvedlo Ředitelství silnic a dálnic.

Jedním z hlavních důvodů přestavby silnice I/7 je zajištění dopravní obslužnosti průmyslových zón u Mostu, Loun a Postoloprt, zejména pak průmyslové zóny Žatec – Triangle. Ve směru na Chomutov se stavba napojuje na úsek Louny, obchvat a ve směru na Prahu navazuje na úsek Sulec, obchvat, který je již realizován jako čtyřpruhová komunikace.

Součástí stavby D7 u Chlumčan je i 160 metrů dlouhý most, který silnici R7 převádí přes údolí Smolnického potoka. Ve směru na Louny pak následují ještě další tři mosty, za nimiž se pak bude nacházet mimoúrovňová křižovatka Louny-východ, která napojuje město Louny ve směru od Prahy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru