Toto bude most přes údolí u Žiželic! Silničáři ho začnou stavět už na jaře příští rok
Vizualizace: ŘSD
Chomutov

Žiželice - Aktuálně u stavby obchvatu a přemostění obce Žiželice na silnici I/27, která spojuje města Most a Žatec a vede okolo velké průmyslové zóny Triangle, probíhá výběrové řízení na zhotovitele, o němž by mělo být do konce roku 2021 rozhodnuto.

"Následovat bude geotechnický průzkum a další přípravné práce vedoucí k realizaci, kterou bychom chtěli zahájit na jaře příštího roku a ukončit v listopadu 2025," uvádí Ředitelství silnic a dálnic. Předpokládaná cena stavby je 863,7 milionu korun bez DPH

Navržený obchvat obce Žiželice v délce téměř 3 km má za cíl odvedení tranzitní dopravy na silnici I/27 mimo obec, čímž významným způsobem sníží dopravní zatížení v obci a zároveň přispěje k větší bezpečnosti a ke zlepšení životního prostředí v dané lokalitě. Zároveň dojde ke zlepšení jízdních parametrů na silnici I/27, což povede k větší plynulosti silničního provozu v tomto úseku.

Mezi specifika stavby patří například, že si obchvat a přemostění nevyžádá žádné demolice, přeložka respektuje původní trasu silnice a vyrovnává řadu stávajících protisměrných zatáček. Ve stoupání od Žatce pak bude navýšen počet jízdních pruhů. Náročný terén vyžaduje zřízení několika zárubní a opěrných zdí. Komunikace prochází geologicky náročným územím se svahovými sesuvy, čímž jsou kladeny zvýšené nároky na návrh i realizaci nejnáročnějšího objektu stavby, kterým je 377 m dlouhý most. Ten vede přes údolí potoka Hutná hlubokého 40 m.

Dopravě mezi městy a mezi Mostem a Trianglem už v minulých letech významně pomohlo vybudování obchvatu u obce Velemyšleves. I tam přes údolí Chomutovky nyní vede velký most.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru