Policisté na chomutovských silnicích kontrolovali, zda se řidiči plně věnují řízení. Takhle to dopadlo!
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - V minulém týdnu se chomutovští policisté zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. Zajímalo je tentokrát hlavně to, zda se řidiči v souladu s předpisy plně věnují řízení.

Kromě toho kontrolovali i dodržování nejvyšší povolené rychlosti jízdy, způsob jízdy, předepsané doklady a dodržování dalších ustanovení zákona o silničním provozu. "Z téměř devadesáti zkontrolovaných vozidel zjistili policisté v 57 případech porušení předpisů. Nejčastěji se jednalo o nepoužití bezpečnostních pásů nebo zádržného systému (17x) a o porušení ustanovení o nejvyšší povolené rychlosti jízdy (14x). Samotné nevěnování se řízení zaznamenali policisté ve čtyřech případech a jednalo se o držení telefonu za jízdy," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. 

Sedm řidičů nemělo v pořádku doklady, pět vozidel bylo v nevyhovujícím technickém stavu, jeden řidič neměl patřičné oprávnění k řízení vozidla. Při jedné z provedených kontrol vyšlo najevo, že za volantem sedí osoba, která užila návykové látky.

V rámci dopravní akce policisté přestupcům uložili pokuty v celkové částce 29.400 korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru