Tragická smrt, alkohol za volantem. Řidiči na Chomutovsku nejčastěji bourali kvůli nesprávnému způsobu jízdy
Ilustrační foto, zdroj: HZS ČR
Chomutov

Chomutovsko - Letos v srpnu řešili policisté na Chomutovsku o 14 dopravních nehod více, než ve stejném období loňského roku. Tentokrát se jejich počet zastavil na čísle 126.

Počty zraněných osob byly srovnatelné, letos (stejně jako vloni) utrpěli čtyři lidé těžká zranění, 22 osob bylo zraněno lehce (v srpnu 2020 to bylo 20 osob). Jedna z nehod skončila bohužel tragicky, zahynul při ní člověk. Vloni v srpnu o život v důsledku nehod na Chomutovsku nikdo nepřišel.

Škody byly celkově vyčísleny na částku přesahující 7,8 milionu korun a byly tak o přibližně 3,7 milionu vyšší než vloni. Policisté udělili viníkům nehod pokuty dosahující v součtu částky 33.800 korun.

"Převážnou většinu kolizí zavinili řidiči motorových vozidel (99), nezanedbatelný byl opět i počet nehod, k nimž došlo v důsledku střetu se zvěří (24). Dvě nehody měli na svědomí nepozorní chodci a jednu řidič nemotorového vozidla. Řidiči, kteří nehodu zavinili, bourali nejčastěji kvůli nesprávnému způsobu jízdy (62), nepřiměřené rychlosti (19) a nedání přednosti v jízdě (18)," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Ovlivnění alkoholem zjistili policisté v šesti případech.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru