Díváte se na nejdražší láhev rumu na světě! Ve specializované prodejně destilátů v Mostě už našla svého majitele
DictadorGenerations EN LALIQUE, nejdražší rum na světě.
Chomutov

Most - O www.mydrinks.cz jsme už psali před několika lety, kdy Tomáš Čmolík spolu s bratrem založili specializovanou prodejnu a e-shop na destiláty v Mostě. Prodejna se od otevření už 3x zvětšila a kluci mají zákazníky po celé ČR a z okolních států.

Přinášíme exkluzivní rozhovor s majitelem Mydrinks.cz a ukážeme vám nejdražší láhev rumu na světě v hodnotě 400 000,- Kč

Tome, jak je možné, že v Mostě byla nejdražší láhev rumu na světě?

No, předem je třeba říct, že se taková láhev vidí maximálně jednou za život a v době vystavení už byla prodaná. Je to pro nás opravdu čest a s velkou pokorou jsme rádi, že můžeme lidem ukázat, že společnost z Mostu dalece přesahuje hranice okresu a že je vůbec možné takové věci u nás vidět. Tohle jsem si nikdy ani nepředstavoval. Máme skvělé vztahy s distributory různých značek a druhů destilátů, tak si na nás čas od času vzpomenou a dají k dispozici takové legendy… smích.

0809rum3

DictadorGenerations EN LALIQUE, nejdražší rum na světě.

Odkud rum pochází a jak je starý?

Dictador Generations EN LALIQUE je rum z Kolumbie, který byl destilován v roce 1976, bavíme se tedy o destilátu starém 45 let. Láhev je sama o sobě klenot společnosti Lalique, která je výrobcem křišťálu. Pokud si jejich práci budete googlit, bude vám jasné, proč je to taková vzácnost. Tvar láhve je inspirován Karibským mořem a odkazuje na tradici značky Dictador. Rum vytvořil master blender Hernan Parra a jeho otec Dario, proto název Generations.

Kolik existuje lahví?

Dictadoru Generations existuje pouze 300 kusů. Vím, že nultá edice drží momentálně rekord v aukční síni Sotheby Auctions, kde se vydražila za 30 000 liber (900 000,-Kč) To už je pro nás něco nepředstavitelného a vážně velká čest takovou láhev u nás na chvíli mít.

0809rum4

DictadorGenerations EN LALIQUE, nejdražší rum na světě.

Jak se taková láhev předává?

Abych byl upřímný, tak předání je rituál. Toto se nestává každý den a součástí dodání je i zabezpečovací skříňka na váš otisk prstu. Láhev je očíslována a všechno probíhá v režimu utajeno, pokud si majitel takové služby přeje. Bavíme se o rumu v ceně auta, který je opravdu uměleckým dílem.

Viděli jsme u vás i jiné exkluzivní lahve Dictadoru?

Ano, na stole jsem měl i Dictador Wixária a další edice s názvem 2 Masters, které jsou už dostupnější a stojí v rozmezí od 16 000,-Kč do 100 000,-Kč za kus. Přistupoval jsem k nim se stejnou opatrností jako k EN Lalique i pro mě osobně jsou to velké částky a je mým pracovním snem jednu takovou ve sbírce mít.

Co dalšího je u vás nového?

Momentálně rozšiřujeme sklady a přidáváme další destiláty. Máme na e-shopu produkty od 300,-Kč a snažíme se dále provozovat náš obchod a e-shop s maximálním možnou přidanou hodnotou služeb. Rádi všem poradíme, ať jde o dárek k narozeninám, výročí, nebo jen zásoba pro váš domácí bar. Prodejnu máme v Mostě na adrese Obránců míru 2945/3, otevřeno máme od pondělí do pátku od 9:00 do 17:30 www.mydrinks.cz

0809rum2

Děkujeme ti za rozhovor a přejeme Mydrinks.cz hodně štěstí v dalších projektech.

Děkuji moc vám a všem našim fandům, kteří nás podporují a posouvají dál.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru